Ilian Gârneț concertează la Cluj sub bagheta lui Vlad Agachi

Ilian Gârneț, unul dintre cei mai titrați violoniști ai Republicii Moldova, vine la Cluj pentru a susține un recital de excepție alături de dirijorul clujean Vlad Agachi și Young Famous Orchestra. Sub numele “Eu sunt Europa”, acesta este cel de-al treilea concert Young Famous Orchestra și va avea loc la Cluj în 9 și 11 mai, de la ora 20:00, în sala Auditorium Maximum de pe strada Mihail Kogălniceanu.”Muzica este limbajul universal, care aduce oamenii împreună, indiferent de zonă, apartenență socială sau religie. Muzica este cea care mobiliează, relaxează și oferă încredere. Tot muzica este cea care ne poate induce o stare de spirit atât de puternică, încât ne schimbă percepția asupra felului în care vedem lumea.
Iar dacă lumea care ne înconjoară ar putea fi percepută în mod ideal ca un lanț continuu de trăiri pozitive, atunci cu siguranță acest concept va mișca și va schimba ceva în felul în care tu o simți.

În spațiul cultural european descoperim cei mai mari compozitori și interpreți de muzica clasică, fiecare dintre ei punându-și amprenta și aducând un plus de valoare în istoria muzicii. Muzica are capacitate de a imbina armonios elementele de arta cu emotiile și valorile unui popor. Muzica creează relații puternice și noi legături intre diferite țări europene”, spun organizatorii evenimentului.

”Eu sunt Europa este concertul care aduce în fata publicului o mică enciclopedie a compozitorilor europeni. Concertul este format din două parți, reprezentând influențe vestice și estice”, mai spun organizatorii. Printre acești compozitori se numără Beethoven, Mozart, Ravel sau Verdi, dar și Strauss, Ceaikovski, Bartok sau Enescu.

Related posts

Leave a Comment