Stufărișurile de la Sic, un adevărat paradis pentru pasionații de fotografie

Una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România este reprezentată de stufărișurile de la Sic, din județul Cluj. Rezervația include și lacul Știucilor de la Săcălaia, singurul loc din România, în afară de Delta Dunării, în care se formează în mod natural insule plutitoare de stuf, numit plaur. Zona are reputația de a fi o adevărată deltă interioară a Transilvaniei și este un adevărat paradis pentru pasionații de fotografie.

Stufărișurile de la Sic reprezintă o rezervație naturală cu o biodiversitate remarcabilă. Există vaste terenuri mlăștinoase, dealuri, pe alocuri acoperite cu pădure, terenurile dinspre valea Someșului Mic, iar cel mai important element este Lacul Știucilor, spune biologul Cosmin Moga.

Centrul rezervației este reprezentat de lacul întins, cu mici golfuri întinse prin văile dintre dealuri. Lacul este înconjurat de o barieră lată de stuf, care oferă locuri perfecte de cuibărit pentru păsările de apă, spune cercetătorul științific Luminița Holban.

Rezervația naturală reprezintă un adevărat paradis al pasionaților de fotografie. Există numeroase puncte de observare care oferă perspective interesante asupra rezervației naturale.

 

Foto: Cluj.com

Related posts

Leave a Comment