Street Food Festival a scos în stradă peste 40 de mii de oameni

Peste 40 de mii de persoane au participat la prima ediţie a Festivalului Street Food.

Acesta s-a desfăşurat în perioada 7-10 iulie 2016 pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca.

 

“Am ajuns la finalul primei ediţii de Street Food Festival din România. Gurmanzii ne-au întrecut aşteptările şi ne-au demonstrat că merită să dezvoltăm un astfel de eveniment nişat, pe gustul lor. Chiar dacă am început cu un simplu concept acum 2 ani şi cu o poftă de a crea un Street Food Festival la Cluj-Napoca, azi sunt extrem de mulţumit că pot să spun că am adus peste 40.000 de gurmanzi pe Aleea Stadionului”, a precizat Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.

 

Acesta a mai menţionat şi faptul că au fost multe luni de muncă şi multe planuri şi idei, dar rezultatul final a întrecut orice aşteptări. Peste 50 de vendori au gătit la foc continuu de dimineaţă până seara peste 200 de reţete de mâncăruri şi băuturi. Au fost peste 20 de artişti şi trupe internaţionale , dar şi o serie de filme care au fost difuzate la Culinary Cinema Outdoor şi care s-au îmbinat perfect cu atmosfera festivalului.

 

Festivalul clujean a avut cinci zone principale: Food Road (unde publicul a regăsit preparate din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemţească, mediteraneană şi italiană), Festival Stage (gazdă a peste 20 de momente artistice muzicale), Chill Zone (unde publicul s-a relaxat alături de Dj locali şi filme culinare), Pop-Up Market (de unde festivalierii şi-au putut lua acasă diferite ingrediente din bucătăria festivalului) şi Kids Zone (o zonă dedicată special celor mici).

 

Potrivit organizatorilor, 9.000 de persoane au călacat pragul Street Food Festival în prima zi, vineri numărul acestora a ajuns la 11.000, sâmbătă au fost 10.000 de persoane prezente, iar duminică 11.000.

 

Related posts

Leave a Comment