Stele de aur de la Great Taste Award pentru uleiurile presate la rece de la Luna Solai

Uleiurile presate la rece produse într-o fabricuță din județul Cluj au primit câte o stea de aur din partea unuia dintre cele mai prestigioase jurii din lume. Este vorba de Great Taste Award din Marea Britanie. Juriul reunește 144 de specialiști din domeniul culinar, de la bucători celebri la proprietari de restaurante și de la jurnaliști specializați în domeniul gastronomic până la producători și comercianți.

Fabrica ce produce uleiuri presate la rece s-a înființat după Revoluție, în satul clujean Luna. De câțiva ani, producția a fost mutată în satul învecinat, Luncani. Este vorba de o afacere de familie. Practic, membrii familiei Tulai utilizează ingrediente locale pentru a produce uleiuri presate la rece. Aceste uleiuri, vândute sub brandurile Luna Solai și De la Luna au stârnit aprecierea membrilor juriului britanic Great Taste Award, spune cea care a avut ideea de a trimite uleiurile pentru a fi evaluate, Felicia Tulai.

Membrii juriului Great Taste Award nu au fost singurii britanici impresionați de calitatea uleiurilor presate la rece din Transilvania. Moștenitorul Coroanei Regatului Unit, Principele Charles al Țării Galilor, a avut ocazia de a se bucura de gustul deosebit al acestor uleiuri. Mai mult, fabrica de uleiuri din Luna a devenit Furnizor Oficial al Casei Regale, iar mica unitate de producție a fost vizitată de membri ai Familiei Regale a României, mai spune Felicia Tulai.

În plus, uleiurile presate la rece de familia Tulai se bucură și de recunoașterea oferită de reprezentanții Institutului pentru Calitate și Gust din Bruxelles, care oferă stele ce evaluează calitatea după un sistem asemănător celui care se referă la restaurantele care primesc stele Michelin.

Related posts

Leave a Comment