Decapitări în USR PLUS: Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu au primit locuri neeligibile

Eșecul USR PLUS la alegerile locale a determinat o schimbare dramatică la nivelul listei candidaților pentru alegerile parlamentare. Cei doi parlamentari ai USR, deputatul Emanuel Ungureanu și senatorul Mihai Goțiu, au primit locuri neeligibile. Deputatul Emanuel Ungureanu a primit locul 5 pe lista candidaților USR PLUS pentru Camera Deputaților, iar Mihai Goțiu a primit locul 2 pe lista candidaților pentru Senat. Cel mai probabil, USR PLUS va putea să mizeze pe un senator și doi deputați.

Cei doi parlamentari în funcție au plătit pentru scorul foarte mic obținut la alegerile locale din 27 septembrie. Emanuel Ungureanu, care a candidat pentru postul de primar, a obținut doar aproximativ 8 la sută din voturi, cu mult sub scorul partidului. Mihai Goțiu, deși a fost unul dintre cei mai activi parlamentari, a plătit pentru faptul că ceilalți membri ai USR PLUS i-au reproșat faptul că s-a implicat prea puțin în campania pentru alegerile locale. El a candidat pentru un loc în Consiliul Județean.

Dacă la alegerile locale, listele de candidați au fost dominate de persoane provenite din USR, la alegerile parlamentare predomină membri proveniți din PLUS, care deschid ambele liste de candidați.

În urma scrutinului clasamentul este următorul:

Senat

 1. Bordei Cristian
 2. Goțiu Mihai
 3. Elek Levente
 4. Petrescu Manuela

Camera Deputaților

 1. Murariu Oana
 2. Băltărețu Viorel
 3. Molnar Radu
 4. Ciubucă Elena – Loredana
 5. Ungureanu Emanuel
 6. Nan Alexandrina – Ioana
 7. Meșter Alina – Maria
 8. Rigman Ciprian – Doru
 9. Chirilă Radu – Ioan
 10. Botoroagă Cornel

Related posts

Leave a Comment