SportinCluj: Cum a promovat CFR Cluj cu ajutorul Gloriei Bistrița

Fostul președinte al CFR Cluj, Iuliu Mureșan, în prezent președinte al FC Hermanstadt, a dezvăluit, pentru ProSport.ro, modul în care Gloria Bistrița a pus umărul la promovarea CFR Cluj din Liga a III-a în Liga I. Tot Iuliu Mureșan a dezvăluit și secretul promovării într-o ligă superioară. Colaborarea dintre Gloria Bistrița și CFR Cluj a fost dublată de o relație de prietenie dintre Iuliu Mureșan și Jean Pădureanu, regretatul președinte al bistrițenilor, potrivit SportinCluj.ro.

„Nu știu dacă m-a învățat nea Jean șmecheriile, le-am învățat singur, dacă le-am învățat. Ce a făcut în schimb, mi-a dat imediat jucători, pentru că Bistrița era echipă de Liga 1, iar noi de Liga 3. În acea vară, când am promovat din Liga 3 în Liga 2, ne-a dat vreo patru jucători, anul următor, vreo cinci, printre care pe Minteuan, Coroian, deci ne-a dat jucători buni, pentru noi a fost un mare salt, calitativ erau jucători cu experiență, cu nume în fotbalul românesc.

După aceea, ne-am mai întâlnit cu nea Jean și cu Nelu Horoba, am ajuns să colaborăm, să fim într-o relație. Jucătorii au venit pentru că au înțeles potențialul economic al clubului CFR de atunci. Plus că i-a convins nea Jean, ăsta a fost ajutorul pe care ni l-a dat, în primele două sesiuni de transferuri am adus vreo șapte, opt jucători de acolo. Cu ei am ajuns să promovăm și să jucăm după aceea și în Intertoto în 2005, după ce am promovat, și așa mai departe.

Erau jucători foarte, foarte buni, cu expriență de Liga 1. Atunci când vrei să promovezi într-o ligă superioară, trebuie să ai cât mai mulți jucători din acea ligă superioară. Atunci ai șanse mai mari, altfel e mai greu.  Asta am învățat de la început, inclusiv de la nea Jean. Ca să promovezi din liga a doua, trebuie să ai cinci, șase titulari care au jucat în Liga 1. E foarte adevărat principiul acela și e valabil și acum”, a spus Iuliu Mureșan.

Related posts

Leave a Comment