Sorana Cîrstea, eliminată în sferturile de finală la US Open

Sorana Cîrstea, în vârstă de 33 de ani, a fost eliminată astăzi din sferturile de finală ale turneului US Open de către Karolina Muchova. Jucătoarea cehă, clasată pe poziția a 10-a, a învins-o pe româncă cu scorul de 6-0 6-3.

După o carieră de 17 ani la profesioniști, Sorana Cîrstea a reușit să se califice pentru a doua oară în faza sferturilor ale unui turneu de mare șlem. Ultima dată când a jucat în sferturi la Roland Garros a fost în anul 2009, la 19 ani.

În etapele precedente la acest turneu, Sorana Cîrstea, clasată pe locul al 30-lea, le-a învins pe: Kayla Day din Sua, Anna Kalinskaya din Rusia, Elena Rybakina din Kazahstan, Belinda Bencic din Elveția. Sorana, a câștigat la US Open un premiu de 455.000 de dolari și 430 de puncte în clasamentul WTA.

Turneul american a avut în ultimele 4 ediții 2 câștigătoare de origine română: Bianca Andreescu din Canada, în 2019 și Emma Răducanu din Marea Britanie, în 2021. Ultima ediție US Open are premiile mărite cu 8% față de ediția precedentă, cu premii totale în valoare de 65 de milioane de dolari, iar pentru locul 1 la simplu, 3 milioane de dolari, atâta la bărbați cât și la femei.

CITEȘTE ȘI:

Serena Williams a anunțat că se va retrage din competiții după US Open

Tenis: Încep preînregistrările pentru turneul la care vor juca Simona Halep și Emma Răducanu

 

Related posts

Leave a Comment