Serena Williams a anunțat că se va retrage din competiții după US Open

Serena Williams a declarat că va încerca să câștige US Open, ultimul turneu de Grand Slam la care va participa, însă după acesta este timpul să meargă ”într-o altă direcție” și se va concentra pe ”alte lucruri care sunt importante pentru mine”.

Într-un interviu pentru celebra revistă Vogue, Williams a declarat: ”Vine un moment în viață când trebuie să ne hotărâm să mergem într-o altă direcție. Acea perioadă este întotdeauna grea când iubești ceva atât de mult. Doamne, îmi place tenisul. Dar acum, numărătoarea inversă a început. Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar incitantă. Voi savura aceste câteva săptămâni”.

Anunțul vine la o zi după ce sportiva de 40 de ani a câștigat primul ei meci la simplu după 430 de zile în care mai mult a lipsit de pe terenurile de tenis. Serena a jucat primul ei meci de simplu în peste un an la Wimbledon în iunie, dar a pierdut în fața francezei Harmony Tan.

Williams s-a născut pe 26 septembrie 1981, iar de-a lungul carierei a câștigat 23 de titluri de Grand Slam, cele mai multe din Era Open, însă după Margaret Court (24 de titluri în total). Serena Williams a fost pe primul loc în clasamentul WTA timp de 319 săptămâni, dintre care 186 consecutive, și a încheiat anul pe primul loc în cinci rânduri.

Related posts

One Thought to “Serena Williams a anunțat că se va retrage din competiții după US Open”

  1. […] Serena Williams a anunțat că se va retrage din competiții după US Open […]

Leave a Comment