Secretele Frumusetii

Se intampla, foarte rar, ca cineva sa fie multumit cu ceea ce poseda, mai ales cand e vorba de atributele fizice cu care ne-a inzestrat Natura. Blondele ar dori sa fie brune, cele de statura mica ar dori sa fie inalte, in general am prefera sa fim, contrar de cum suntem; asa vrea – asa dicteaza legea contrastelor. Acest lucru e greu – daca nu chiar imposibil de a se realiza.

„Dacă se recurge la artificii, se poate schimba o delicioasă blondă, într-o apetisantă brună, sau viceversa. De asemenea, se poate provoca creşterea, prin exerciţii gimnastice, continuate cu răbdare şi modifica astfel, într-o oarecare măsură, silueta primitivă.

Dacă trecem la ten şi la piele, putem spune că aproape nu există femeie care să fie mulţumită de ele.

Vrând să-şi modifice pielea – calitatea tenului – aleargă imediat la o cremă oarecare, întrebuinţează un borcan; nu are rezultatul dorit, o schimbă după indicaţia unei prietene, cu altă cremă, care de asemenea nu-i ajută şi astfel, desperată, întrebuinţează toate cremele puse în comerţ de diferite case de parfumerii. Obţine un rezultat contrar celui dorit. Se plânge prietenelor că, deşi a cheltuit bani, a făcut totul, n-a obţinut o îndreptare a tenului, ba chiar şi l-a stricat.

Faptul e explicabil. Pentru îndreptarea tenului nu e suficient întrebuinţarea unei creme. În unele cazuri nici nu e indicat. Un tratament complex, regim alimentar, spălarea feţei în anumit fel – fără exces de creme – dau rezultatul dorit.

Afară de acestea menţionez că trebuie răbdare, răbdare şi iar răbdare. O cremă bună, recomandată de specialişti, trebuie aplicată timp mai îndelungată, fără a aştepta rezultatele după un singur borcan. Nu trebuie schimbată, căci se poate întâmpla ca substanţele ce conţine această cremă, absorbite de piele şi venind în contact cu substanţele unei noui creme, să formeze o reacţie chimică cu rezultate dezastruoase pentru ten. Alegerea unei creme este un lucru foarte dificil. Aci începe rolul specialistului – al Institutului de înfrumuseţare.

Cei mai mari duşmani ai tenului sunt <> şi frizerii cu pretenţii de <>.

Domnişoara Blanche a întrebuinţat o cremă, bine lansată printre reclamă savantă, cremă care i-a dat rezultate bune. Fără a întârzia o recomandă altei prietene – şi fără a ţine seama de faptul că tenul prietenei are nevoie de alt tratament. Recomandându-i crema, i-a făcut cel mai prost serviciu.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la frizerii. Toate au căutat să se modernizeze cumpărând un aparat de masaj. Acest aparat trebuie amortizat şi din această cauză, orice clientă, care vine pentru ondulat sau manicură, este convinsă de talentul oratoric al frizerului, să-şi facă masaj – fie că are, sau nu, nevoie.

Or, nu poate fi ceva mai periculos pentru faţă, decât un masaj făcut de nespecialişti.

Afară de aceasta, la frizerii se află spre vânzare diverse creme şi loţiuni, care, recomandate cu căldură, se vând, dar vai de rezultate.

În concluzie, vă sfătuiesc, iubite cetitoare, să vă adresaţi nouă spre a vă da sfaturi folositoare”. [„Ilustraţiunea Română”, Anul II, nr.7, Bucureşti, 6 februarie 1930].

Related posts

Leave a Comment