RL: Igor Dodon, în delir antiromânesc

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, denunţă oferirea de către România a unor burse de studii tinerilor moldoveni drept o politică de ”românizare” şi cere ajutor de la Moscova  pentru a opri acest proces, relatează Deschide.md.

 

Delirul viitorului preşedinte de la Chişinău nu s-a oprit aici. El a mai spus că Republica Moldova trebuie să ceară scuze Transnistriei pentru războiul din 1992, potrivit RomaniaLibera.ro.

 

”Vă voi da un singur exemplu, pentru a nu critica Rusia, dar veţi înţelege. România oferă în fiecare an studii gratuite pentru mai mult de 5.000 de tineri din Republica Moldova. Aceşti tineri se bucură de o bursă, de cazare gratuită. Înţelegeţi ce îi învaţă acolo? Ei primesc cetăţenia românească, apoi se întorc. Acest lucru înseamnă românizare”, a denunţat el.

 

”Rusia, dacă nu greşesc, oferă doar 150-200 de locuri. Simţiţi diferenţa? Când am fost co-preşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse în anii 2008-2009, ridicam mereu această întrebare”, a declarat Dodon pentru Russia Today (RT).

 

Igor Dodon se întreabă, de asemenea, de ce în Republica Moldova nu sunt implementate mai multe iniţiative de tipul ”Clubul Izborsk” (platformă informativă pro-rusă). ”Ei (românii) vin foarte agresiv. Şi educarea copiilor, şi societatea civilă. Dar noi cum le răspundem? Doar cu cuvinte frumoase? Aşa însă nu vom reuşi. Deocamdată, ne ţinem puternici, menţinem statalitatea moldovenească, de foarte multe ori pe entuziasm şi datorită faptului că avem aceleaşi rădăcini (cu Rusia)”, apreciază el.

 

În acest interviu, Dodon afirmă că Republica Moldova ar trebui să ceară scuze Transnistriei pentru războiul din 1992. Conflictul a izbucnit doar din cauza Republicii Moldova, deoarece şi-a dorit unirea cu România, a apreciat el.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment