SportinCluj.ro: Maratonul Internaţional Wizz Air Cluj-Napoca va avea loc în aprilie

Clujul se pregăteşte pentru cea mai importantă competiţie atletică din Transilvania. La Maratonul Internaţional din Cluj-Napoca vor participa aproximativ 5.200 de atleţi, dintre care minim 300 din străinătate, potrivit SportinCluj.ro.

Organizatorii Maratonului Internaţional din Cluj spun că, pentru prima oară, această competiţie va strânge mai mult de 5.000 de sportivi. Vor exista mai multe probe, între care cea de maraton, cea de semimaraton, dar şi maraton ştafetă, un cros de 10.000 de metri, un cros popular de 5.000 de metri, precum şi crosuri pentru copii care, în funcţie de vârsta participanţilor, vor avea lungimile cuprinse între 400 şi 1.000 de metri. Maratonul de la Cluj este deschis tuturor, spune reprezentanta sponsorului principal, compania aeriană Wizz Air, Tamara Vallois.

 

”Alergarea este un sport foarte democratic, pentru că, în fond, nu ai nevoie de o investiţie mare pentru a-l practica. Tot ceea ce ai nevoie este o pereche de pantofi de sport şi un peisaj frumos, deci poţi să practici acest sport oriunde. El îţi oferă un stil de viaţă sănătos, îţi oferă mobilitate, îţi împrospătează mintea şi trupul”, a spus Tamara Vallois.

 

La ediţiile trecute, pe lângă sportivii profesionişti, precum atleţii din Kenya, care au dominat competiţia de la Cluj, au participat mulţi oameni care au alergat pentru sănătate şi pentru a se distra.

 

Ediţia din 2017 a Maratonului Internaţional de la Cluj va avea loc în data de 9 aprilie. Organizatorii estimează că participanţii vor veni din 25 de ţări.

Related posts

Leave a Comment