RFI: Ultimul bilanţ al seismului din Italia: 250 de morţi, dintre care 6 români

Un cutremur puternic, de 6,2 grade pe scara Richter a lovit miercuri dimineaţă centrul Italiei. Primarul din Amatrice, cea mai afectată localitate, anunţă că “oraşul nu mai există”. Ministerul Roman de Externe confirmă decesul unul al şaselea român. Autorităţile continuă demersurile pentru identificarea altor 17 români daţi dispăruţi. Alţi cinci români sunt răniţi şi spitalizaţi, iar starea lor este “momentan stabilă”, potrivit RFI România.

La Amatrice cel puţin 3 copii şi-au pierdut viaţa: doi gemeni, în vârstă de 7 ani, Simone şi Andrea Serafini şi un copil în vârstă de 11 ani, care, după ce strigase disperat după ajutor,  a fost scos mort în cele din urmă, de sub dărâmături, transmite agenţia Ansa. Tot la Amatrice, de sub ruinele Hotelului istoric Roma, din localitate, care s-a prăbuşit, au fost scoase până acum două cadavre. Hotelul găzduia circa 70 de turişti. 35 dintre aceştia se aflau în clădire în momentul dezastrului, precizează La Repubblica.

 

Există temeri pentru clădirile de patrimoniu din zonele afectate. Au apărut fisuri în zidurile Domului din Urbino, ale mănăstirii Santa Chiara din Camerino, dar şi ale bisericilor San Francesco şi Sant Agostino, din Amatrice. Ministerul bunurilor culturale a mobilizat mai multe unităţi de criză. S-au efectuat verificări inclusiv la Colloseum-ul din Roma, dar nu au fost constatate daune, notează Ansa.

 

Citiţi mai mult AICI

 

 

Related posts

Leave a Comment