Cele mai bune start-up-uri din IT pot obţine finanţare prin Idea Challenge by Imprezzio

Clujul a devenit unul dintre cele mai interesante hub-uri tehnologice şi un mediu prielnic pentru lansarea start-up-urilor, potrivit presei internaţionale, iar principalul merit în această transformare revine antreprenorilor clujeni şi spiritului lor inovator. Din dorinţa de a sprijini şi oferi oportunităţi start-up-urilor/ideilor din domeniul tehnologic de a-şi găsi parteneri potriviţi pentru a deveni afaceri de succes, Imprezzio a lansat Idea Challenge.

Idea Challenge by Imprezzio este o competiţie adresată persoanelor cu spirit antreprenorial care au un start-up sau o idee inovatoare şi sunt în căutarea unor parteneri sau a unei investiţii cu scopul de a-şi dezvolta start-upul sau ideea într-un ritm accelerat. Pe lângă posibilitatea obţinerii unei investiţii sau încheierea unui parteneriat, Imprezzio oferă echipei câştigătoare o călătorie în Statele Unite ale Americii pentru a întâlni potenţiali investitori. Reprezentanţii companiei de IT Imprezzio Global, subsidiara europeană a grupului american Imprezzio, afirmă că există posibilitatea ca mai multe proiecte să obţină investitii. ”Idea Challenge este mai degrabă o competiţie cu limitele şi barierele pe care le întâlneşte start-up-ul în parcursul său, decât o competiţie între start-up-urile/ideile din concurs. Concurenţii nu trebuie să demonstreze că sunt mai buni decât ceilalţi înscrişi în concurs, ci să câştige încrederea membrilor juriului şi să îi convingă pe aceştia să investească în start-up-ul/ideea lor. De aceea, va exista posibilitatea ca mai multe echipe să aibă şansa de a negocia cu investitorii prezenţi la competiţie”, a declarat Tudor Ciuleanu, managing director al Imprezzio Global.

 

Tudor Ciuleanu a adăugat că ”Idea Challenge by Imprezzio a fost creată pentru a stimula inovarea în domeniul tehnologic. Această competiţie destinată start-up-urilor încorporează valori care reprezintă spiritul companiei noastre: viziunea inovatoare, antreprenoriatul curajos şi excelenţa în munca depusă. Deşi această zonă este relativ nouă pentru regiunea noastră, avem încredere în potenţialul start-up-urilor din domeniul tehnologic de aici. Tinerii antreprenori nu au nevoie de o diplomă în plus, ci au nevoie să dezvolte parteneriate cu investitori de încredere, alături de care pot creşte şi se pot dezvolta”.

 

Tudor Ciuleanu a mai afirmat că reprezentanţii grupului Imprezzio sunt interesaţi de posibilitatea de a investi resurse în dezvoltarea start-up-urilor. Concret, grupul Imprezzio este dispus să participe la acoperirea unor costuri precum cele logistice, de chirie, de salarii pentru o anumită perioadă de timp, dar şi cele de dezvoltare tehnologică, distribuţie, marketing, consultanţă sau alte nevoi, dacă identifică idei/start-up-uri care să le trezească interesul.

 

Înscrierea start-up-urilor în Idea Challenge by Imprezzio a început în data de 8 august şi se va încheia în 25 septembrie. Toate înscrierile se fac online, pe site-ul competitiei http://ideachallenge.imprezzio.com/.

 

Mai mult de 10 start-up-uri/idei s-au înscris deja în concurs. În perioada 25 septembrie – 15 octombrie, vor avea loc întâlniri între organizatorii competiţiei şi membrii echipelor participante, iar în data de 22 octombrie, echipele îşi vor prezenta ideile în faţa unui juriu internaţional.

 

Idea Challenge by Imprezzio a ajuns la cea de-a doua ediţie. Competiţia dedicată start-up-urilor a fost lansată în anul 2015, an în care Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului şi a avut drept rezultat stimularea spiritului antreprenorial al tinerilor. De asemenea, Idea Challenge by Imprezzio, ca model de încurajare a start-up-urilor, poate fi unul dintre argumentele incluse în dosarul de candidatură a Clujului la titlul de Capitală Europeană a Inovării.

 

Imprezzio Global s-a impus drept unul dintre cei mai dinamici jucători pe piaţa IT din Cluj, iar echipa Imprezzio se află într-o creştere accelerată. Grupul Imprezzio a fost fondat în anul 2004, de către antreprenorii Dave Talarico şi Kelly Birr, în Spokane, Washington, din Statele Unite ale Americii. Experţii în tehnologie ai acestei companii s-au specializat în crearea şi dezvoltarea de produse software proprii şi oferirea de servicii software complexe. Cei mai importanţi clienţi ai grupului Imprezzio sunt companii care activează în domeniul asigurărilor, parcărilor şi telecom. Grupul Imprezzio este prezent în SUA, Canada, Olanda şi România.

 

 

Related posts

Leave a Comment