De ce tot mai mulţi turişti evrei aleg Mărişelul

Zona Munţilor Apuseni atrage tot mai mulţi turişti din Israel. Turiştii evrei vin în această parte a Transilvaniei pentru că există un foarte bun raport calitate/preţ în privinţa serviciilor turistice şi, în plus, au parte de peisaje frumoase şi de ospitalitate. Printre staţiunile cele mai vizitate se numără Mărişelul.

Promovarea intensă de care se bucură Transilvania ca destinaţie turistică atrage vizitatori din toată lumea. Faptul că ghiduri de călătorie precum Lonely Planet sau publicaţii precum USA Today sau Business Insider recomandă Transilvania a dus la creşterea semnificativă a interesului străinilor faţă de această regiune. În ultima perioadă, tot mai mulţi turişti din Israel aleg să îşi petreacă vacanţele în Munţii Apuseni. Lor le place foarte mult această zonă.

 

”De fapt, este o regiune foarte bună. Ne place că ne putem relaxa aici. Ne plac oamenii, care sunt foarte amabili. Şi atunci când avem doar puţin timp, este cel mai bine pentru noi să venim în România, pentru că este la doar două ore şi jumătate de zbor, de aceea venim aici”, spune o turistă între două vârste, care mărturiseşte că trăieşte într-un kibbutz, adică într-o comunitate de tip cooperatist din Israel.

 

Pentru mulţi dintre turişti, Clujul reprezintă o adevărată bază, unde vin cu avionul, apoi organizează excursii cu autocarele sau cu microbuzele. ”Am venit la Cluj. Am găsit un ghid bun, cu care ne-am consultat şi am planificat împreună excursiile. Am început cu zona de munte. Am urcat pe munte, ne-a plăcut foarte mult, iar acum stăm aici, la Popasul Iancului, mâncăm şi bem cafea”, spune o altă turistă, care locuieşte în împrejurimile Ierusalimului.

 

Numărul turiştilor din Israel a crescut semnificativ după ce au fost introduse curse aeriene low-cost între Cluj şi Tel Aviv. Operatorii turistici spun că numărul acestor curse ar putea fi suplimentat de anul viitor, în condiţiile în care zborurile existente se bucură de mare succes. Estimările arată că în ultimii doi ani, numărul turiştilor evrei care şi-au petrecut vacanţele în Transilvania a crescut cu 30 la sută, iar pentru următorii doi ani, operatorii din domeniul turismului se aşteaptă la noi creşteri, de minim 15 la sută.

Related posts

Leave a Comment