Premierul Ciucă: Guvernul va lua mai multe măsuri pentru a se încadra în ținta de deficit la finalul anului

Premierul Ciucă anunță că Guvernul va lua mai multe măsuri pentru a se încadra în ținta de deficit la finalul anului, fără a detalia. Dă vina pe marii contribuabili, despre care spune că nu și-au plătit obligațiile fiscale.

Nicolae Ciucă a declarat în deschiderea ședinței de guvern că este nevoie de “chibzuirea” cheltuielilor pentru încadrarea în limitele de deficit. Premierul dă vina, la fel ca președintele Iohannis, pe capacitatea ANAF de a colecta bani la buget, dar și pe marii contribuabili, făcând apel la aceștia să își plătească datoriile la stat.

“Sunt elemente pe care le-am discutat cu ministrul Câciu, cu şeful ANAF, cu șeful direcției Mari Contribuabili, cu şeful de la Vamă. Toţi aceşti şefi de instituţii trebuie să înţeleagă că e nevoie de coordonare foarte bună între instituţii, dar şi de o coordonare şi un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit. Este o problemă a noastră, a guvernului, pe care o rezolvăm. Prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba săptămâna viitoare, ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate.

Aceste măsuri nu vor viza afectarea anvelopei salariale, nu vor afecta investițiile și nu vor fi introduse taxe și impozite noi. Este o decizie pe care am luat-o la nivelul coaliției”, a declarat premierul, fără a menționa, momentan, despre înghețarea angajărilor la stat.

Related posts

Leave a Comment