Premieră mondială în IT la Cluj: platformă de investiții pentru tinerii antreprenori

Tinerii clujeni care vor să deschidă o afacere în domeniul IT vor putea găsi investitori prin intermediul platformei internaționale Startcelerate, care va fi lansată în premieră la Cluj în 17 mai, printr-un eveniment-pilot, înaintea lansării oficiale la nivel internațional.În cadrul acestui eveniment, tinerii care au idei de afaceri sau vor să dezvolte produse software vor putea asista gratuit la prezentări ale unor oameni de succes din lumea IT. Participanţii vor întâlni companii care sunt dispuse să sprijine startup-urile prin investiții care constau nu în bani, ci în resurse precum servicii de programare, consultanță fiscală sau juridică, marketing sau PR, toate necesare unei afaceri aflate la început de drum. Prin modelul Startcelerate, aceste investiții sunt tratate ca un aport la capitalul firmei, oferind antreprenorilor un drum spre dezvoltare iar companiilor o oportunitate pentru profit.

În acest fel, tinerii antreprenori pot accesa direct resursele de care au nevoie pentru dezvoltare, atunci când le sunt necesare, fără a trebui să facă strângere de fonduri sau să caute investitori după modelul tradițional.

Pot aplica pentru a participa la evenimentul Startcelerate sau pentru a se înscrie pe platformă atât dezvoltatorii unor proiecte aflate deja în lucru, cu echipe create, cât și antreprenori cu proiecte interesante, aflate în stadiul de idee, care își caută resurse pentru a dezvolta o afacere.

Platforma de investiții a fost fondată la Londra de doi tineri antreprenori români: Tudor Bîrlea și Gabriel Dombri. „Până acum, tinerii întreprinzători erau nevoiți să strângă sume foarte mari de bani sau să găsească parteneri dispuși să îi susțină financiar, lucru nu întotdeauna ușor de făcut. Startcelerate propune un nou model, diferit de cel tradiţional. Companiile de IT pot investi resurse, precum serviciile unei echipe de programatori din cadrul companiei. Această investiție este tratată ca un aport la capital, ca în cazul unui investitor tradițional, oferind oportunități de profit egale sau mai mari pentru companii”, explică Tudor Bîrlea.

Evenimentul de lansare Startcelerate începe în weekendul 17-18 mai la Cluj Hub, cu prezentări susținute de specialiști care îi pot ajuta pe tinerii antreprenori în deschiderea unei afaceri și în evaluarea potențialul produselor pe care vor să le dezvolte.

Related posts

Leave a Comment