Preşedintele şi Premierul României se întâlnesc cu Prim-ministrul Republicii Moldova

Preşedintele Iohannis şi Premierul Cioloş se întâlnesc, astăzi, cu noul Prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip.Filip se va afla, astăzi, în vizită, la Bucureşti.

“Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi omologul său român, Dacian Cioloş, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice să se întâlnească marţi, 26 ianuarie, la Bucureşti, pentru a discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-române, precum şi a acţiunilor ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a iniţiativelor şi proiectelor convenite între Chişinău şi Bucureşti”, a informat Biroul de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit Biroului de presă al executivului moldovenesc, cei doi premieri vor discuta şi despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Cei doi Premieri se vor întâlni la ora 10.00, urmând ca două ore mai târziu, oficialul moldovean să se întâlnească şi cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Guvernul condus de Pavel Filip a depus jurământul miercurea trecută, în ciuda protestelor de la Chişinău. Zeci de mii de oameni au participat la manifestaţii în centrul Chişinăului, contestând Guvernul Filip şi cerând organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Related posts

Leave a Comment