Podium pentru România în Campionatul Mondial de Raliuri

Simone Tempestini, componentul echipei Napoca Rally Academy şi campionul Junior WRC 2016, a reuşit cel mai important rezultat internaţional al carierei în Raliul Portugaliei

În weekend-ul abia încheiat s-a desfăşurat Rally de Portugal 2017, una dintre cele mai frumoase dar şi solicitante runde din Campionatul Mondial (WRC).

Simone Tempestini, singurul român aflat la start, a avut o evoluţie foarte bună, încununată după aproape 350 km de probe speciale cu locul 3 în clasamentul WRC 2.

Simone Tempestini pornea în aventura portugheză după o primă rundă care a contat în clasamentul WRC 2, Tour de Corse, în care reuşise cel mai bun rezultat internaţional obţinut vreodată de un român în raliuri – locul 13 în clasamentul general şi locul 4 în ierarhia WRC 2. Rally de Portugal se anunţa a fi o rundă complicată pentru dublul campion naţional al României, pentru că era prima etapă pe macadam, iar juniorul Napoca Rally Academy nu reuşise să efectueze teste pe această suprafaţă cu automobilul din 2017, Citroen DS3 R5.

Deşi a preferat să abordeze cu atenţie probele speciale, fără să forţeze inutil, echipajul Simone Tempestini/Giovanni Bernacchini a mărit ritmul progresiv avansând de la zi la zi în clasamentul în care punctează, WRC 2 (cel al automobilelor în configuraţie R5). Ultima zi a cursei, cea de duminică, a fost extrem de dificilă pentru competitori, chiar doi adversari direc?i de-ai lui Simone devenind victimele unor ieşiri în decor care au condus la abandon. Unul dintre ei a fost chiar Andreas Mikkelsen, fost pilot oficial de uzină Volkswagen, care chiar conducea autoritar clasamentul WRC 2 când a greşit.

„Suntem fericiţi pentru acest rezultat, mai ales că el a venit după un raliu foarte greu. Încă de la început mi-a fost teamă că nu vom colabora foarte bine cu maşina, lipsa testelor neputând fi trecută cu vederea. Ştiam că trebuie să o menajăm pe probele dure din Portugalia. Odată ajunşi pe locul 5 în WRC 2 am început să fim mulţumiţi de rezultat, raportat la cum porneam în acest raliu. Am avut o alegere nu tocmai inspirată pentru diferenţialul spate, iar maşina s-a comportat supravirator tot weekend-ul şi a trebuit să am mare grijă la trase. S-a dovedit încă o dată că pentru a ajunge la final trebuie să fii mereu concentrat şi să-ţi protejezi munca. În Polonia vreau să măresc ritmul şi să fiu mai hotărât pe probe, mai ales că până atunci voi profita de raliurile de la Arad şi de la Bacău pentru a înţelege cât mai bine Citroen-ul DS3 R5”, a declarat Simone Tempestini la finalul raliului.

După 19 probe speciale şi 349,17 km alergaţi într-unul dintre cele mai spectaculoase raliuri din lume, maturitatea şi atenţia de care a dat dovadă Simone Tempestini l-au dus până pe locul 15 în clasamentul general (WRC) şi pe locul 3 în clasamentul WRC 2. Calendarul WRC 2 mai programează încă patru runde pentru tânărul român în 2017. Momentan el ocupă locul 6 la general, dintr-un total de 37 de piloţi care au punctat pe parcursul sezonului.

Următoarea etapă din WRC pentru Simone Tempestini va fi Raliul Poloniei, care se va desfăşura între 29 iunie şi 2 iulie. Până atunci, însă, juniorul nostru va mai participa la două raliuri pe macadam în Campionatul Naţional al României, la Arad şi la Bacău, care vor servi şi ca teste pentru o mai bună acomodare cu maşina pe macadam.

Related posts

Leave a Comment