Luna iulie redeschide Transfăgărășanul

Luna lui Cuptor aduce vești bune pentru turiști. Mai exact, din data de 1 iulie 2020 se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă.

Precizăm, însă, că pe traseul respectiv se va putea circula doar pe parcursul zilei, pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00 – 21:00.

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. Totodată, în ultima perioadă, în zonă a fost semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile, iar CNAIR roagă turiștii să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Șoseaua Transfăgărășan este unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania, dar și din Europa. În fiecare an acest traseu este parcurs de sute de mii de turiști, fiind renumit și printre pasionații de mașini.

Transfăgărășanul este închis complet 8 luni pe an din cauza pericolului de avalanșe, dar și din cauza zăpezilor.

 

sursa foto: wikipedia

 

 

Related posts

Leave a Comment