Lucrări de întreținere pe drumul Diviriciorii Mari – Diviriciorii Mici

Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 161E, cuprins între intersecția cu DJ 161D, Diviciorii Mari și Diviciorii Mici, lucrări de întreținere ce se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

Lucrările vizează sectorul în lungime de cinci kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și  5+000, cel care traversează localitățile Diviciorii Mari și Diviciorii Mici, potrivit vicepreședintelui Consiliului, Istvan Vakar.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă că „Aceste lucrări ce se vor încheia cu așternere de covor asfaltic vin în continuarea asfaltării recent finalizate în aceeași parte a județului, pe sectorul Fizeșu Gherlii – intersecție cu drumul județean 161D. În acest fel, prin asigurarea continuității drumurilor reabilitate cu asfaltare, se creează premisele unei dezvoltări accelerate a zonei de vest a județului”.

În această fază sunt executatereparații la calea de rulare, plombări, burdușiri, aducerea la profil a acostamentelor, colmatarea rosturilor, realizarea de șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor, desfundarea gurilor de scurgere, înlocuirea de podețe și așternerea de strat de balast stabilizat pe anumite porțiuni.

Totodată, până în acest moment a fost deja așternut stratul de covor asfaltic pe un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru. Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi executate lucrări de completare a acostamentelor cu piatră spartă, precum și marcaje rutiere.

Related posts

Leave a Comment