Industria mondială a modei ar putea fi afectată de vremea extremă până în 2030

Căldura extremă și inundațiile urmează să dea o lovitură masivă industriei modei. Patru dintre cele mai mari țări producătoare de articole de îmbrăcăminte din lume riscă să piardă venituri de 65 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit unui studiu de la Universitatea Cornell și firmei de investiții Schroders. Bangladesh, Pakistan, Vietnam și Cambodgia sunt considerate a fi în mod deosebit expuse riscului, au înregistrat cu 22% mai puține venituri din exporturi, potrivit constatărilor, care au fost publicate miercuri.

Potrivit cercetătorilor de la Schroders și Cornell’s Global Labor Institute, mărcile de modă care se aprovizionează pe scară largă în aceste țări ar trebui să modifice orele de lucru și să se asigure că lucrătorii se odihnesc și se hidratează suficient ca răspuns la întreruperea prevăzută.

Piața locurilor de muncă va avea de suferit, pe măsură ce productivitatea încetinește din cauza impactului așteptat al vremurilor nefavorabile, numărul locurilor de muncă va fi redus cu un milion.

Cele patru țări asiatice au fost alese pentru studiu datorită rolurilor lor de mari puteri din industrie. Împreună, reprezintă 18% din exporturile globale de îmbrăcăminte, aproximativ 10.000 de fabrici de îmbrăcăminte și încălțăminte și peste 10,6 milioane de muncitori din producție.

Multe fabrici au fost situate în zone cu risc mare de inundații

Dar locațiile sunt, de asemenea, profund vulnerabile la criza climatică. Centrele majore de producție de articole de îmbrăcăminte, inclusiv Dhaka, Phnom Penh, Karachi, Lahore, Ho Chi Minh City și Hanoi, se confruntă deja cu căldură și umiditate extremă, au remarcat autorii studiului, conform CNN.

Pakistanul, în special, nu este străin de vremea extremă, cu peste o treime din țară sub apă anul trecut, în timpul celor mai grave inundații din istorie. Ca și în alte părți, Pakistan și Bangladesh au cunoscut și valuri de căldură în ultimele luni, temperaturile crescând peste 40°C timp de multe zile în timpul primăverii și verii.

Autorii studiului au îndemnat întreprinderile și autoritățile de reglementare să protejeze lucrătorii și să trateze evenimentele meteorologice extreme drept pericole grave pentru sănătate, cu acordarea de concedii plătite și dreptul de a suspenda munca. Brandurile de modă ar trebui să ia în considerare, de asemenea, să ajute furnizorii să-și mute facilitățile în locații din apropiere, cu risc scăzut.

CITEȘTE ȘI:

Cluj: Wizz Air a depășit pragul de 80 de milioane de pasageri transportați din România

Medicamentele sunt mai scumpe cu 500% față de 2019 – Spitalele nu dispun de stocuri de calamitate

 

Related posts

Leave a Comment