În căutarea luminii, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul să viziteze, în perioada 13 februarie – 3 martie 2024, expoziţia personală a pictorului Xantus Géza, „În căutarea luminii / Fénykereső”.

Vernisajul va avea loc marți, 13 februarie 2024, de la ora 18:00, în prezența artistului. La eveniment vor lua cuvântul: dr. Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca; dr. Bodó Márta, redactor și dr. Iakob Attila, curatorul expoziției.

Xantus Géza este laureat al mai multor premii internaționale, în anul 2003 fiind distins cu Premio Internationale Beato Angelico.

Lucrările lui monumentale se regăsesc în numeroase biserici și construcții eclesiastice din Transilvania și Ungaria, dintre care amintim cele din capela Conferinței Episcopilor Catolici din Ungaria, Liceul Iezuit din Miskolc, Biserica parohială Avas-Déli, Biserica Sfânta Familie din Satu Mare, Biserica Sfântul Augustin din Miercurea Ciuc, Biserica Sfântul Ștefan din Cluj, Biserica parohială din Chișineu Criș, Biserica Inima lui Isus din Szeged. De asemenea, artistul a executat proiectul de reconstrucție a palatului episcopal romano-catolic din Satu Mare, precum și proiectul Drumului Crucii de la Ghimes.

Related posts

Leave a Comment