Economia clujeană începe să fie afectată de pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus produce deja pagube economiei clujene. Cele mai afectate domenii sunt, deocamdată, transporturile și turismul. O serie de evenimente au fost deja anulate. De asemenea, universități, școli, grădinițe și creșe și-au suspendat cursurile. Mai multe companii și-au îndemnat angajații să lucreze de acasă.

Experții în economie estimează că, în această perioadă, economia clujeană se poate reduce cu procente cuprinse între 5 și 30 la sută. Deja, transporturile sunt afectate, mai ales cele aeriene spre Italia, Germania, Marea Britanie sau Spania. Oprirea sau rărirea zborurilor are impact direct asupra Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. La sfârșitul anului trecut, conducerea aeroportului estima o creștere semnificativă, iar traficul aerian urma să depășească pentru prima dată în istorie pragul de 3.000.000 de pasageri pe an. Acum, estimările sunt mult mai pesimiste, spune directorul aeroportului, David Ciceo.

Deja, au apărut și companii care își îndeamnă angajații să lucreze de acasă. Această măsură nu va afecta prea mult companii precum cele din domeniul IT sau din cel al serviciilor de afaceri. Însă efectele asupra companiilor din domenii precum producția industrială pot fi semnificative.

Related posts

Leave a Comment