Demarează procedura de expropriere pe Secțiunea 3A a Autostrăzii Transilvania

Guvernul a aprobat demararea procedurii de expropriere pentru continuarea construirii unui sector din Autostrada Transilvania. Este vorba despre cel cuprins între localităţile Gilău şi Mihăieşti. Despăgubirile vizează peste 600 de persoane şi vor fi suportate de bugetul de stat.
“Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, demararea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj, din cadrul obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Târgu Mureș – Cluj – Oradea. Potrivit proiectului aprobat, suma aferentă despăgubirilor este de 658.000 de lei, pentru un număr de 618 imobile, în suprafață de 878.039 metri pătrați”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Guvernul a alocat deja peste 250 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la autostradă.

De asemenea, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Transporturilor, Dan Șova, la Cluj, pe sectorul Autostrăzii Transilvania care leagă Suplacu de Barcău de Borş, lucrările vor începe cel mai probabil din luna octombrie a acestui an. Valoarea lucrărilor la acest sector au fost evaluate la 987 milioane de lei, adică circa 230 de milioane de euro. În total, banii care vin de la București pentru proiectul Autostrăzii se ridică la 1,14 miliarde de lei, etapizați până în 2016.

Related posts

Leave a Comment