Bazarul cu Lucruri Gratis, la Cluj

Bazarul cu Lucruri Gratis de la Cluj, ajuns la a XVI-a ediție, este o mişcare anti-consumerism și încurajează clujenii să aducă la bazar lucrurile pe care nu le mai folosesc. După ce participanții își așează lucrurile în spațiile amenajate, aceștia au posibilitatea să-și ia de la bazar, total gratuit, alte lucruri de care au nevoie. Bazarul cu Lucruri Gratis de la Cluj, are loc sâmbătă, pe 24 mai, între orele 13 şi 16, la Atelier Cafe și timp de trei ore, pe lângă schimbul de lucruri se va putea face schimb și de vorbe, bună dispoziție și prietenie.
Clujenii care au pe acasă lucruri care stau degeaba în debara, pe raft sau în balcon fie că e vorba de haine, încălțăminte și jucării, pe care nu le-au folosit câtuși de puțin în ultimul an, ar putea să le relocheze. Gunoiul cuiva poate deveni comoara altcuiva, spune o vorbă din popor, și, cam așa, spun organizatorii evenimentului, au observat că stă treaba la ultimele XV ediții ale bazarului. Oamenii își eliberează rafturile, totodată și mintea, dând o nouă șansă hainelor și altor lucruri încă în stare de funcționare.

Proiectul care a început la Brasov a debutat prin platforma online www.lucrurigratis.ro unde oamenii își înscriu lucrurile de care vor să scape și mai apoi alții se înscriu ca să le primească. Până în prezent s-au oferit 36.929 produse prin intermediul site-ului și s-au organizat zeci de bazaruri în țară: Cluj-Napoca, Brașov, București, Sighetul Marmației, Sibiu, Târgu-Mureș și Buzău.

Hainele si celelalte lucruri rămase de la evenimentele de până acum au ajuns prin intermediul mai multor organizații la persoane care au avut nevoie de ele.

Related posts

Leave a Comment