Premierul României, Dacian Cioloş, în vizită oficială la Chişinău

Premierul României, Dacian Cioloş, efectuează, joi, prima vizită oficială în Republica Moldova, de la preluarea mandatului. Şeful Executivului se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi omologul său de la Chişinău, Pavel Filip, potrivit RomaniaLibera.ro.

Potrivit Guvernului, vizita la Chişinău a delegaţiei române are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranşe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova. Deblocarea acestei prime tranşe a fost aprobată de Guvern în şedinţa din 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova.

 

Dacian Cioloş va fi însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, şi Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

 

Pe lângă întrevederea în plenul celor două delegaţii, pe agenda vizitei sunt incluse întâlniri bilaterale ale miniştrilor români cu omologi şi cu alţi oficiali din Republica Moldova, se arată în comunicat. Cioloş se va întâlni şi cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, cu autorităţi locale reprezentate în Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) şi cu reprezentanţi ai formaţiunilor politice de opoziţie parlamentare şi neparlamentare de la Chişinău.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment