Consumul de alcool al adulților poate avea o influență asupra adolescenților

Dacă doriți să vă împiedicați copiii să bea, începeți prin a vă uita la propriul consum. Acest lucru se datorează faptului că adolescenții ai căror părinți au băut în mod regulat sau au băut excesiv, au avut de patru ori mai multe șanse să se apuce să bea singuri, potrivit unui studiu publicat pe 14 septembrie în publicația din Sua, Jurnalul se sănătate al adolescentului.

Consumul excesiv de alcool este definit ca cel puțin patru băuturi pentru femei și cinci băuturi pentru bărbați într-o perioadă scurtă, arată studiul.

Nu este surprinzător de observat o legătură între consumul de alcool al părinților și al adolescenților, dar este un memento crucial, a spus Dr. Danielle Dick, director al Centrului de Cercetare al Dependenței Rutgers din Piscataway, New Jersey. „Pentru mine, acesta este cel mai important lucru care iese din asta: reamintim părinților despre rolul pe care îl joacă în influențarea consumului de substanțe al copiilor lor”, a adăugat ea, conform CNN.

Copiii nu trebuie lăsați să bea de la începutul adolescenței

Vârsta la care copiii încep să bea ar trebui să fie amânată cât mai mult posibil, a spus Dick. Datele au arătat că, cu cât un adolescent începe să bea mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele să dezvolte o problemă cu alcoolul sau cu alte dependențe, a adăugat ea.

Peste 45% dintre copiii care au început să bea la vârsta de 13 ani sau mai tineri dezvoltă probleme cu alcoolul, a spus Dick. „În vreme ce printre copiii care s-au apucat de băut mai târziu, până la vârsta de 21 de ani, mai puțin de 10% dintre ei au dezvoltat o tulburare legată de consumul de alcool.”

Familiile ar trebui să le transmită adolescenților că băutul nu este la fel de sigur pentru adolescenți precum este pentru adulți și că nu vor ca copiii lor să bea, a spus Dr. Scott Hadland, șeful de medicină pentru adolescenți și tineri la Spitalul General pentru Copii din Massachusetts și Școala de Medicină Harvard din Boston.

Cu toate acestea, este important să fie luată o atitudine comunicativă, nu punitivă, deoarece adolescenții care experimentează cu alcoolul ar trebui să se simtă în siguranță să vină să vorbească cu părinții sau tutorii lor despre asta, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI:

În S.U.A. a crescut numărul deceselor din cauza alcoolului în rândul femeilor

Băutorii notorii nu rezistă la cantitățile mari de alcool

Related posts

Leave a Comment