Spectacol despre nedreptăți și urmări, dar și o reprezentanție după o poveste clasică, în acest weekend, la Puck

Un spectacol despre nedreptăți și urmări, precum și o reprezentație după o poveste clasică a copilăriei sunt programate pentru sfârșitul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Astfel, micii spectatori clujeni sunt așteptați sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 11:00, la sediul Teatrului „Puck” (str. I. I. C. Brătianu, nr. 23), la spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”, după Fazekas Mihály, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.
Despre Mateiaș, eroul poveștii, se spune că ar fi cam leneș. El nu face altceva decât să stea prin casă, până într-o zi în care îi vine ideea că ar putea să păzească gâștele. În ciuda protestelor mamei sale, Mateiaș ajunge la târgul din Döbrög cu douăzeci de gâște albe și frumoase. Dar, în loc să fie plătit, Mateiaș Gâscarul pleacă de la târg fără gâște și cu cincizeci de lovituri. După această pățanie, Mateiaș a jurat că o să încaseze prețul gâștelor pierdute și să se răzbune.
Scenografie, ilustrație afiș: Elena Ilaș
Muzica: Venczel Péter
Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.
Mânuitor decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, are o durată de 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Întreaga viziune regizorală a spectacolului„Cenușăreasa”, care va fi prezentat duminică, 1 octombrie 2023, de la 11:00 și 12:30, se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.
Scenariul este semnat de Alex Căprariu, păpușile de Virgil Svințiu, decorurile de Epaminonda Tiotiu, iar ilustrația muzicală de Corina Sîrbu.
În distribuție: Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

De săptămâna viitoare, Puck reia reprezentațiile prezentate după masă. Astfel, marți, 3 octombrie, de la ora 17.00, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, cu scenariul, regia și ilustrația muzicală semnate de Rumi László.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

CITEȘTE ȘI:

Cântece șamanice la Teatrul Național Român din Cluj

Spectacol interactiv și reprezentație nonverbală, în weekend, la Puck

Related posts

One Thought to “Spectacol despre nedreptăți și urmări, dar și o reprezentanție după o poveste clasică, în acest weekend, la Puck”

  1. […] Spectacol despre nedreptăți și urmări, dar și o reprezentanție după o poveste clasică, în a… […]

Leave a Comment