Colindul regal reluat la Săvârșin

Familia Regală a României a reluat tradiţia primirii colindătorilor la Castelul Săvârşin, unde îşi petrece sărbătorile de iarnă, după ce anul trecut nu s-a putut respecta obiceiul din cauza pandemiei şi a măsurilor de prevenție.

Astfel, în ziua de Ajun a Crăciunului, la Castelul Săvârşin au fost primiţi dubaşii din localitate, dar şi zeci de localnici, care i-au colindat pe Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi pe Principele Radu, conform Agerpres. Totuși, față de anii trecuți, de această dată, s-a decis să fie primiţi doar colindători locali. “Ca în fiecare an, suntem din nou alături de comunitate. E adevărat, într-un cadru mai restrâns, pentru că e multă suferinţă. Din păcate, anul acesta mulţi colindători din oraşe, precum Cluj, Chişinău, Craiova sau Satu Mare, nu au putut veni, dar sperăm că anul viitor să fie mai bine”, după cum spune Principele Radu.

Conform obiceiului, Familia Regală a dus cadouri de Crăciun localnicilor nevoiași, fiind distribuite aproximativ 300 de pachete. Tradiţia datează din anii 1940, când Regina Elena şi Regele Mihai petreceau sfârşitul de an la Săvârşin. Obiceiul a fost continuat și de Regele Mihai şi Regina Ana, între anii 2001 şi 2014.

(foto: Facebook / Familia Regală a României)

Related posts

Leave a Comment