Cod Galben de ploi si vijelii, valabil si pentru judetul Cluj

Administratia Natională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 26 august 2019, o avertizare de Cod Galben de ploi, vijelii si descărcări electrice, valabilă pentru 21 de judete din tară, printre care si judetul Cluj.

Respectiva avertizare intră în vigoare la ora 14:00 si se mentine valabilă până la ora 22:00.

În intervalul mentionat sunt posibile averse torentiale, intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 55 – 70 de kilometri la oră, iar temporar 80 – 90 de kilometri la oră, vijelii, frecvente descărcări electrice si chiar grindină, potrivit meteorologilor.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitătile de apă vor depăsi 20-25 de litri pe metru pătrat si, izolat, 50-60 de litri pe metru pătrat.

Judetele vizate sunt Cluj, Satu Mare, Maramures, Sălaj, Bistrita-Năsăud, Mures, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov si Covasna. De asemenea, vor fi afectate partial judetele Gorj, Vâlcea, Arges, Dâmbovita si Prahova.

Totodată, disconfortul termic se va mentine ridicat în după-amiaza zilei de luni, 26 august 2019, cu precădere în regiunile sudice si sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăsi pragul critic de 80 de unităţi.

Vântul va sufla cu o viteză medie de circa 1,6 metri pe secundă, directia Sud-Est.

Presiunea atmosferică se anuntă în scădere, iar umiditatea relativă va atinge indicele de 36%, conform ANM.

Cerul va fi partial noros.

Maxima zilei de 26 august 2019, la Cluj, va atinge indicativul de 32 de grade Celsius, iar minima se anuntă de 17 grade Celsius.


Related posts

Leave a Comment