Al treilea val de relaxare redeschide mall-urile şi sălile de sport, din 15 iunie

Începând de luni, 15 iunie 2020, intră în vigoare al treilea val de relaxare din cadrul măsurilor impuse de COVID 19.

Astfel, se redeschid mall-urile, piscinele şi sălile de sport. Totodată a crescut şi numărul admis de persoane care pot participa la anumite evenimente. Prin urmare, evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane, iar evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane. Numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale a fost extins la 6.

Noile reglementări prevăd şi redeschiderea ştrandurilor şi piscinelor exterioare, a sălilor de sport sau fitness, dar şi a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear.

De asemenea, se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, respectiv mall-urile. Atenţie, însă, pentru că se vor redeschide doar magazinele. Restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri şi cinematografele mai rămân închise încă o perioadă.

Dacă anterior se făcea referire şi la redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi after-school-urilor, Monica Anisie, Ministrul Educaţiei, a precizat că s-a decis amânarea deschiderii acestora pe motiv că nu au fost încă elaborate normele. Prin urmare, respectivele insituţii mai rămân şi ele închise încă.

Următorul val de relaxare a restricţiilor este programat în data de 1 iulie 2020, urmând să fie cel de-al patrulea val. Primele trei au fost în 15 iunie, 1 iunie şi 15 mai.

 

Related posts

Leave a Comment