Absolvenţii de gimnaziu susţin prima probă a Evaluării Naţionale. Aceasta se desfăşoară în condiţii speciale, din cauza COVID 19

Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale 2020 au început astăzi, 15 iunie şi se vor desăşura în condiţii speciale, impuse de COVID 19.

Absolvenţii de gimnaziu au fost supuşi unui triaj, fiind nevoiţi să treacă printr-un tunel dezinfectant, să li se ia temperatura şi să poarte masca de protecţie primită la intrarea în unitatea unde se desfăşoară examinarea.

Lista nominală a elevilor care susţin probele scrise este afişată pe uşa fiecărei săli în care are loc examenul. În contextul măsurilor de distanţare socială, în fiecare încăpere de examinare, sunt repartizaţi maxim 10 elevi.

Dacă la etapa de triere va exista vre-un candidat cu febra mai mare de 37,3, atunci familia acestuia va fi anunţată, iar elevul va fi îndrumat către medicul de familie.

Pentru cei care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale este prevăzută o a doua sesiune a Evaluării Naţionale, programată începând cu data de 29 iunie 2020.

Prima sesiunea a Evaluării Naţionale a luat startul cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Potrivit Ministerului Educaţiei, la examen pot participa absolvenţii clasei a VIII-a din seria curentă, dar şi absolvenţii din seriile anterioare. Candidaţii din promoţiile de până în anul 1998 inclusiv, pot solicita echivalarea examenului de capacitate.

Evaluarea Naţională va continua cu proba scrisă la Matematică în data de 17 iunie şi proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă în data de 18 iunie. În data de 22 iunie urmează afişarea rezultatelor, iar în 22 şi 23 iunie – depunerea contestaţiilor. În data de 27 iunie se vor afişa rezultatele finale, urmând ca în 29 iunie să se dea startul celei de-a doua sesiuni a Evaluării.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment