Absolvenţii de liceu susţin prima probă scrisă a BAC-ului 2020. Candidaţii au fost supuşi trierii epidemiologice

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, a început astăzi, 22 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

La fel ca şi în cazul Evaluării Naţionale, toţi cei care s-au prezentat pentru a susţine examenul maturităţii au fost supuşi testării epidemiologice. Mai exact, la intrarea în centrul de examinare, atât candidaţilor, cât şi personalului didactic le-a fost măsurată temperatura. Cei care au înregistrat peste 37,3 nu au fost admişi în unitate. Pentru protecţie şi evitarea contactării virusului, sunt asigurate materialele şi echipametele de protecţie, este realizată curăţenia şi dezinfectarea spaţiilor şi zonelor de contact, sunt afişate măsurile de protecţie şi informare, sunt marcate corespunzător intrările, ieşirile, dar şi sensul de deplasare şi, de asemenea, sunt asigurate, în permanenţă, prosoapele de hârtie, săpunul şi dezinfectantul. Totodată, în sălile de examinare se va păstra distanţa de cel puţin doi metri între candidaţi.

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore pentru a completa subiectele din cadrul probei scrise. După testul la Limba şi Literatura Română, marţi în data de 23 iunie, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, urmată, în 24 iunie, de proba oblogatorie a profilului şi, în 25 iunie, de proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate se vor face cunoscute în data de 30 iunie, urmând ca în aceeaşi zi, respectiv, în data de 1 iulie, până la ora 12:00, să poată fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa în data de 5 iulie.

Candidaţii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 vor avea o sesiune specială a Bacalaureatului, programată să înceapă în data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar acei elevi care au avut temperatura peste limita admisă, care au fost în izolare sau carantină, care suferă de afecţiuni cronice care se pot agrava în contextul pandemiei sau care au fost spitalizaţi pentru diverse afecţiuni pe durata primei sesiuni a examenului.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la nivel naţional, pentru examenul de Bacalaureat 2020 s-au înscris peste 155 de mii de candidaţi.

 

 

Related posts

Leave a Comment