Numărul cazurilor noi de Covid a crescut de peste 25 de ori în două luni

De la sub 500 de cazuri noi raportate pe săptămână, în urmă cu două luni, România a depășit 11.000 de cazuri noi de Covid raportate săptămâna trecută. O creștere de peste 25 de ori. În America, autoritățile sanitare au anunțat că vor relua distribuirea de teste Covid gratuite, pentru a nu scăpa de sub control infectările.

Urmărind evoluția raportărilor pe ultimele două luni, se observă o creștere exponențială a îmbolnăvirilor de Covid-19: de la sub 500 de cazuri pe săptămână la jumătatea lunii iulie, la peste 11.00 de cazuri noi pe săptămână, la jumătatea lunii septembrie. Creșterea reprezintă o multiplicare de 26 de ori a numărului de cazuri noi raportate săptămânal. 10-16 iulie: 430 cazuri noi – 3 decese 17-23 iulie: 517 cazuri noi – 3 decese 24-30 iulie: 595 cazuri noi – 4 decese 31 iulie – 6 august: 906 cazuri noi – 6 decese 7-13 august – 1.054 cazuri noi – 3 decese 14-20 august: 1.894 cazuri noi – 4 decese 21-27 august: 3.326 cazuri noi – 4 decese 28 august – 3 septembrie: 4.772 cazuri noi – 12 decese 4-10 septembrie: 7.171 cazuri noi – 14 decese 11-17 septembrie: 11.226 cazuri noi – 18 decese (Sursă: Ministerul Sănătății)

Medic de familie: „Luni am testat zece și nouă erau pozitivi” Președinta Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, Sanrda Alexiu, a confirmat pentru Digi24.ro că cifrele au crescut și spune că a simțit acest lucru în propriul cabinet, unde testează zilnic pacienți: „Luni am testat zece și nouă erau pozitivi”. Totuși, ea precizează că acest lucru era de așteptat: răspândirea virusurilor este favorizată atît de schimbarea de anotimp, cât și de reluarea activităților după vacanță. „Nu este un fenomen la care nu ne-am fi așteptat.

În general, în momentul în care scad temperaturile și se răcorește, virusurile care circulă în perioada rece prin intermediul curenților de aer cresc în intensitate. De-asta ne trezim și cu mai multe infecții respiratorii în general, produse de alte virusuri, cum sunt celelalte coronavirusuri, sau rinovirusurile, sau virusurile gripale, totdeauna cresc în perioada de toamnă-iarnă. La fel, intrarea în colectivități. Încep școlile, încep cursurile, sunt perioade în care mai mulți oameni stau adunați în spații închise. Când aceste spații nu se aerisesc, sigur că virusurile circulă mai intens și au posibilitatea mai frecvent să producă infecții. Toată lumea se aștepta ca, odată cu toamna, să vină și asta și uite că s-a întâmplat chiar înainte să înceapă școlile, probabil că acum vor mai crește câteva zile sau poate chiar două săptămâni, până când începe activitatea în școală și dispar primele cazuri și se creează o obișnuință. După care ne așteptăm ca toate aceste lucruri să devină o chestiune uzuală. Așa cum în fiecare sezon rece ne întâlnim cu gripa, tot așa probabil ne vom întâlni și cu Covid mai departe”, a declarat Sandra Alexiu.

CITEȘTE ȘI:

A apărut cel mai recent vaccin pentru Covid-19

Clujul, fruntaș în topul infectărilor cu COVID-19

Related posts

Leave a Comment