150 de elevi ai Şcolii de Poliţie au depus jurământul

Promoţia 2017-2018 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a depus vineri, 10 noiembrie 2017, jurământul militar. ”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit într-un glas 48 de fete şi 102 băieţi.

”Aşteptarea mea de la dumneavoastră este să dovediţi seriozitate în parcurgerea modulelor de pregătire şi să nu faceţi rabat de la învăţătură. Aşteptarea colegilor din sistem este să primească în echipele lor parteneri pe care se pot baza”, a fost mesajul transmis de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, citit de prefectul judeţului Cluj, dr. ing. Ioan Aurel Cherecheş.

 

”Zi de zi, prin ceea ce face, familia poliţienească oferă modele de atitudine, de competenţă, de solidaritate cu cei oneşti, căutând adevărul şi, mai ales, luptând pentru o lume mai dreaptă, mai bună”, le-a transmis elevilor chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, Inspector General al Poliţiei Române, reprezentat la festivitate de către chestor de poliţie Mihai Marius Voicu, adjunct al inspectorului general I al Poliţiei Române.

 

”Am convingerea că noii noştri elevi înţeleg pe deplin provocările drumului pe care au ales să păşească şi că aceştia se vor comporta exemplar în viitoarea perioadă de instruire şi pregătire”, a conchis directorul şcolii, comisar şef de poliţie Liviu Gabriel Dumitru.

Emoţiile momentului festiv au fost împărtăşite şi de colegii lor mai mari, cei 143 de elevi din seria 2016-2017, precum şi de cadrele didactice şi familiile tinerilor elevi. 

 

Aceasta este prima generaţie de elevi ai şcolilor de poliţie din România care vor fi instruiţi timp de 10 luni.

Related posts

Leave a Comment