Zona Turda – Câmpia Turzii devine un pol de atracție pentru investițiile belgiene

Zona Turda – Câmpia Turzii a devenit un pol care atrage tot mai multe investiții belgiene. Deja, două mari companii au investit în total aproximativ 75 de milioane de euro, iar interesul companiilor belgiene rămâne ridicat.

Investitorii belgieni sunt atrași de zona Turda – Câmpia Turzii datorită faptului că reușesc să găsească forță de muncă bine calificată. De asemenea, prețul proprietăților industriale este mai mic decât în Cluj-Napoca. Un alt motiv este faptul că zona este conectată cu două autostrăzi, Transilvania și Turda – Sebeș. Cea mai mare investiție a fost realizată în domeniul industriei alimentare. Cu ajutorul unei investiții mai mari de 62 de milioane de euro, o companie belgiană, La Lorraine, a construit cea mai mare fabrică de pâine din România, spune reprezentantul ei, Răzvan Boșomoiu.

O altă companie belgiană, Sonaca, a investit mai mult de 12 milioane de euro într-o fabrică ce produce componente pentru industria aerospațială. De asemenea, tot în zona Turda – Câmpia Turzii dorește să investească o firmă belgiană ce produce componente pentru automobilele electrice, precum și o companie din domeniul logisticii.

Related posts

One Thought to “Zona Turda – Câmpia Turzii devine un pol de atracție pentru investițiile belgiene”

  1. […] Zona Turda – Câmpia Turzii a devenit un pol care atrage tot mai multe investiții belgiene și care cunoaște o dezvoltare rapidă. Deja, două mari companii au investit în total aproximativ 75 de milioane de euro, iar interesul companiilor belgiene rămâne ridicat, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment