Vizită regală la Cluj. ASR Principele Radu al României a lansat cartea Regalitatea, astăzi

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a lansat la Cluj un volum care reprezintă o radiografie a rolului asumat de genraţiile contemporane ale familiei regale în societatea românească. Volumul Regalitatea, astăzi, apărut la Editura Curtea Veche a fost prezentat publicului clujean în Aula Regele Ferdinand, a Institutului de Istorie George Bariţ.

Gazda evenimentului publicistic a fost cercetătorul ştiinţific gradul I dr. Lucian Nastasă-Kovacs, directorul Şcolii Doctorale de Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate. Cartea a fost prezentată de prof. univ. dr. Michael Shafir, de la Facultatea de Istorie a UBB, decorat cu medalia regele I pentru loialitate. Shafir a fost jurnalist la Europa Liberă şi ultimul director al secţiei române al acestui prestigios post de radio.

 

Cartea relatează inclusiv demersurile făcute de membrii Familiei Regale pentru promovarea intereselor României şi pentru susţinerea aderării la UE şi NATO.

 

“Ceea ce m-a îndemnat să pun pe hârtie este, întâi şi întâi, un fel de simţ al datoriei. Aceste lucruri nu au fost făcute pentru noi, nici pentru instituţia coroanei, ci exact invers: au fost făcute pentru societate şi ne simţim norocoşi că vremurile de astăzi au permis exercitarea acestei utilităţi pe care instituţia o are”, a spus la Cluj ASR Radu.

 

La eveniment au participat zeci de clujeni din mediul economic, universitar şi cultural. 

Related posts

Leave a Comment