Via Cluj Tv LIVE: 521 de clujeni în autoizolare, din cauza Coronaviruslui

521 de clujeni sunt autoizolați la domiciliu, din cauza epidemiei de Coronavirus. Oamenii au sosit la Cluj cu zborurile din Italia, de la Bergamo și de la Treviso, a anunțat prefectul Mircea Abrudean, live, la Via Cluj TV.

El a declarat că nu există nici un caz de coronavirus semnalat în județul Cluj și nici o persoană aflată în carantină. Cei 521 de clujeni se află în autoizolare pentru a limita la maximum orice posibilitate de a răspândi virusul.

Mircea Abrudean a adăugat că 14 persoane prezentau simptome de îmbolnăvire. Ele au fost testate. În nici unul dintre cazuri nu a fost confirmată prezența Coronavirusului. În acest context, prefectul a anunțat că, la Cluj, au sosit kit-urile pentru depistarea Coronavirusului. De aceea, probele nu mai trebuie trimise la București, la Institutul Matei Balș, pentru testare. În prezent, două persoane, una din Cluj, alta transferată din Maramureș, se află în procedură de testare în Cluj-Napoca.

În Cluj, toți pasagerii care vin din zonele în care a fost semnalat Coronavirusul sunt dirijați prin terminalul vechi al aeroportului, unde sunt testați medical și unde au fost instituite filtre.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase, Violeta Briciu, a declarat că unitatea medicală pe care o conduce este pregătită să testeze sau să trateze eventualele cazuri de pacienți cu Coronavirus.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că pacienții sunt, în general, cooperanți.

În județul Cluj, există 100 de kit-uri pentru depistarea Coronavirusului.

Autoritățile au amenajat 197 de locuri pentru carantină, în șase amplasamente diferite.

Related posts

One Thought to “Via Cluj Tv LIVE: 521 de clujeni în autoizolare, din cauza Coronaviruslui”

  1. Sa speram ca nu vor fi multi bolnavi

Leave a Comment