USAMV organizează Festivalul Alimentului Tradițional

Cea mai bine cotată universitate cu profil agronomic din România, USAMV Cluj, organizează o nouă ediție a Festivalului Alimentului Tradițional. 

Festivalul îi are în prim-plan pe studenții din anul IV de la Ingineria mediului, în cadrul cursului de Controlul și Certificarea Produselor.

Evenimentul va avea loc în data de 27 mai 2024, între orele 10.00 – 18.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, din campusul USAMV Cluj-Napoca.

Studenții vor prezenta rețete de produse tradiționale din județele din care provin, inclusiv caietele de sarcini ale rețetelor, care vor fi jurizate de profesori, alături de specialiști în gastronomie și tradiții populare.

Vor fi prezentate spre jurizare și degustare următoarele rețete tradiționale: Poale-n brâu moldovenești de Nicolae Bălcescu (comuna Nicolae Bălcescu, jud. Bacău), Dalauzi de Gherla (jud. Cluj), Învârtituri din Vale (comuna Aluniș, jud. Cluj), Varză a la Cluj (jud. Cluj), Mălăieș de Florești (comuna Florești, jud. Cluj), Virșli de Șoimuș (jud. Sălaj), Tochitură dobrogeană (jud. Constanța), Gulyas de Satu Mare (jud. Satu Mare), Sarmale de Cătina (comuna Cătina, jud. Cluj), Balmoș de Răchițele (comuna Mărgău, jud. Cluj), Gulaș secuiesc de Sâncrăieni (jud. Harghita), Zamă de șelate de Corușu (comuna Baciu, jud. Cluj), Păstrăv afumat în cobză de brad de Bucovina (Vatra Dornei, jud. Suceava), Gulaș de oaie de Bobâlna (comuna Bobâlna, jud. Cluj), Supă de fasole de Jichiș (comuna Jichișu de Jos, jud. Cluj), Cozonac Secuiesc de Dănești (jud. Harghita), Mălai dulce de Sânmihai (jud. Sălaj), Cornuri cu sare/Sóskifli de Pericei (comuna Pericei, jud. Sălaj), Scorușe de Țagu (comuna Budești, jud. Bistrița-Năsăud), Sărățele cu brânză și chimen de Geaca (comuna Geaca, jud. Cluj).

Evenimentul va fi deschis la ora 10.00 de către conducerea USAMV Cluj-Napoca, după care membrii juriului vor degusta și evalua produsele prezentate de către studenți, iar apoi vor fi prezentate caietele de sarcini ale rețetelor tradiționale. Degustarea de către vizitatori a bunătăților prezentate de către studenți va avea loc după ora 12.00, când se încheie jurizarea.

Related posts

Leave a Comment