Sătenii din Zugăi, judeţul Alba, îşi fac singuri pod

Efectele inundaţiilor care au lovit săptămâna trecută mai multe localităţi din Alba se văd şi acum. Izolaţi de o săptămână de restul comunei, oamenii din satul Zugăi din comuna Scărişoara s-au hotărât să se pună pe treabă.În lipsa ajutorului din partea autorităţilor, localnicii au apelat la lemnarii dintr-o comună învecinată pentru a-şi construi un podeţ provizoriu, prin intermediul căruia să poată ajunge la medic sau la magazin.
Lemnarii din Horea au venit la primele ore ale dimineţii în zona afectată de inundaţii cu buşteni, drujbe şi topoare, dar şi cu mână de lucru. S-au apucat să construiască o punte peste râul Arieş.
Oamenii izolaţi spun că până acum au primit doar promisiuni din partea autorităţilor, aşa că fiecare s-a descurcat după posibilităţi.
Administraţia locală spune că podeţele pietonale nu pot fi refăcute până când nivelul râului nu va scădea, dar că podeţul construit de oameni va primi autorizaţie.
“De ce n-aţi reuşit să faceţi podul? Păi dacă nu sunt bani. Încercăm, dacă o să primim ceva bani”, a afirmat Nicolae Lazea, viceprimar Scărişoara.
Cele 15 familii din sat au rămas izolate de restul comunei în urmă cu o săptămână, după ce apele Arieşului au distrus cele trei podeţe care asigură legătura cu centrul comunei.

Related posts

Leave a Comment