Împătimiții sportului pe patru roți de toate vârstele au posibilitatea de a conduce karturi de 270 și 390 cmc la doar câțiva kilometri de Cluj-Napoca. Este vorba despre un circuit de 700 de metri la care, deși nu există prag de vârstă, doritorii pot să conducă micile mașini dacă au mai mult de 135 cm înălțime.
Înainte de a urca la volanului unui kart, participanții sunt instruiți cu privire la regulile de siguranță și de operare a mașinii.
REGULI GENERALE PENTRU ACTIVITĂȚILE SPORTIVE DE KARTING
1. Participanții la cursă trebuie să poarte obligatoriu cască de protecție și cagulă pusă la dispoziție către Cluj Karting Circuit. După terminarea cursei, casca, cagula precum și orice alt echipament de protecție oferit suplimentar de către Cluj Karting Circuit trebuie returnate imediat.
2. Îmbrăcămintea trebuie să fie strânsă pe lângă corp. Nu este permisă purtarea cravatelor, eșarfelor, fularelor, etc. Încalțămintea trebuie sa fie adecvată conducerii kartului, nefiind admisă incălțămintea improprie (papuci, șlapi, pantofi cu toc).
3. Nu atingeți motorul sau alte părți calde sau în mișcare la urcarea, coborârea din kart sau în timpul mersului.
4. Accesul la punctele de plecare in cursă este permis numai persoanelor care au achitat cursa și au luat la cunoștință, în scris, de regulile de desfășurare a curselor de karting.
5. Biletul își pierde valabilitatea dacă deținătorul nu se prezintă la startul cursei la care a fost înscris.
6. Nu se organizează activitați sportive de karting pe timp de ploaie sau carosabil ud; în cazul începerii ploii, cursa în desfășurare se oprește; participanții aflați pe circuit în acel moment au obligația de a reduce viteza și de a se îndrepta către zona de plecare / sosire a karturilor.
7. Circulația se desfășoară pe circuit numai în sensul stabilit (sensul acelor de ceasornic).
8. SE INTERZICE LOVIREA SAU ACROȘAREA INTENȚIONATĂ, IEȘIREA IN DECOR, SCURTĂRILE VOLUNTARE DE VIRAJE, STAȚIONAREA VOLUNTARĂ PE CIRCUIT, ABORDAREA UNEI MANIERE AGRESIVE DE PILOTAJ CE POATE PUNE IN PERICOL SIGURANȚA CELORLALTI PARTICIPANȚI LA CURSĂ. ÎN ACESTE CAZURI SE PROCEDEAZĂ LA ELIMINAREA DIN CURSĂ A PARTICIPANTULUI FĂRĂ RAMBURSAREA CONTRAVALORII CURSEI.
9. ÎN CAZUL AVARIERII KARTURILOR SAU / ȘI AL ALTOR BUNURI ALE PROPRIETARULUI, TOATE CHELTUIELILE NECESARE REPARAȚIILOR ȘI ÎNLOCUIRII COMPONENTELOR AVARIATE, VOR FI SUPORTATE DE CĂTRE PARTICIPANȚII VINOVAŢI.
10. REDUCEȚI VITEZA ÎNAINTE DE VIRAJE !
11. NU APĂSAȚI ACCELERAȚIA ȘI FRÂNA SIMULTAN !
12. LA IEȘIREA ÎN DECOR, ÎN CAZUL OPRIRII KARTULUI, APARIȚIEI UNEI DEFECȚIUNI SAU A UNEI SITUAȚII CE NECESITĂ OPRIREA, NU SE VA PĂRĂSI KARTUL ȘI SE VA SOLICITA ASISTENȚĂ DIN PARTEA PERSONALULUI CLUJ KARTING CIRCUIT PRIN RIDICAREA MÂINII.
13. Participanții la cursă sunt obligați să respecte indicațiile și semnalizările personalului Cluj Karting Circuit; pentru semnalizările cu steag se vor folosi următoarele :
Steagul șah indică finalul cursei; participanții se vor îndrepta cu viteză redusă spre zona de pornire / sosire a karturilor ;
Steagul albastru indică faptul că sunteți ajuns din urmă de către un concurent mai rapid și sunteți obligat să îi faceți loc să vă depășească;
Steagul galben indică incident pe circuit – se reduce viteza, se interzic depășirile!
Steagul roșu: oprirea imediată a tuturor participanților.
14. Cursa începe și se cronometrează de la plecarea concurenților cu karturile de pe loc. Se interzice utilizarea karturilor după terminarea cursei. Aducerea karturilor la locurile de plecare se face cu viteză redusă.
15. Fumatul și consumul de băuturi alcoolice sunt interzise pe circuit. Este interzisă participarea la cursă a concurenților aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe care ar putea afecta simțurile și aptitudinile concurenților.
16. Cluj Karting Circuit nu răspunde pentru obiectele uitate / pierdute / furate în incinta centrului de karting.