Alegeri locale cu scandal în comuna Chețani

Locuitorii din comuna Chețani au fost chemați, din nou, la urne, pentru a-și alege primarul. Doi candidați, susținuți de PSD, respectiv de Alianța PMP-Forța Dreptei, au obținut egalitate perfectă la voturi în turul I, în 9 iunie, iar acum este în plină desfășurare turul II.

”Chețaniul fierbe de tensiune în această perioadă electorală, iar evenimentele recente au atras atenția întregii comunități. Apelurile la 112, sesizările din toate direcțiile, certurile în fața bisericii, organele de control prezente în teren și agitația generală reflectă o nemulțumire crescândă în rândul cetățenilor care par să-și fi pierdut răbdarea.

Prezență mare la vot, dar nemulțumiri și acuzații

Deși prezența la vot este considerabilă, atmosfera nu este deloc una liniștită. Coalițiile formate în această luptă electorală dezvăluie mașinațiunile politicienilor vechi și mecanismele imorale care, din păcate, încă persistă în politica locală. În centrul controverselor se află primarul în funcție, reprezentant al PSD, care este acuzat că ar fi promis postul de viceprimar fostului său contracandidat de la PNL, în schimbul sprijinului electoral.

Acorduri politice secrete și schimbări bruște de alianțe

Conform surselor, până pe 9 iunie, candidatul PNL îl ataca pe față pe actualul primar, îndemnându-i pe alegători să nu-l voteze. Cu toate acestea, în urma unui acord politic neașteptat, cei doi par să fi făcut o înțelegere prin care primarul PSD îi promite postul de viceprimar în schimbul sprijinului. Această schimbare bruscă de alianțe a stârnit indignarea electoratului, care se simte trădat și manipulat.

Conflicte deschise în fața bisericii

Un episod care a atras atenția tuturor s-a petrecut chiar în fața bisericii, în timpul slujbei. Fostul candidat PNL, care acum sprijină primarul în funcție, a fost văzut certându-se aprig cu o doamnă ce încerca să voteze și să înregistreze cereri pentru urna mobilă.

Tensiunea continuă să crească

Prezența observatorilor în secțiile de votare și intervenția organelor de control nu par să liniștească spiritele. Fostul candidat PNL, care și-a pus soția observator în secție din partea unei publicații online aservită PSD și primarului în funcție, continuă să fie o prezență activă și controversată. Fuga lui între secțiile de votare și conflictele cu alegătorii nu fac decât să amplifice agitația și neîncrederea cetățenilor.

În concluzie, atmosfera la Chețani rămâne tensionată, cu un climat electoral marcat de acuzații, conflicte și alianțe politice schimbătoare. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și dacă această agitație va conduce la un rezultat clar și acceptat de toți”, afirmă președintele Forța Dreptei Mureș, Mihai-Dan Farcaș.

Scandalul din fața bisericii i-a șocat pe mulți dintre locuitorii comunei Chețani.

“Mi s-a părut surprinzător, astăzi, când în fața bisericii, fostul candidat PNL, care a bătut palma cu candidatul PSD pentru funcția de viceprimar, chiar și în lipsa unei majorități a viitorului consiliul local, se certa aprig cu o doamnă ce ajungea să voteze și să înregistreze cereri pentru urna mobilă! Am rugat și am îndemnat la decență, mai ales pentru faptul că era slujba în desfășurare!”, a adăugat Mihai-Dan Farcaș.

Related posts

Leave a Comment