Un clujean a devenit copreședinte al ANRM. Valentin Lungu va organiza Congresul de unificare a organizațiilor monarhiste

Un clujean a devenit copreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). Misiunea noului lider, Valentin Lungu, va fi aceea de a organiza un Congres extraordinar, care va aduce împreună cele mai importante organizații monarhiste din România. Astfel, monarhiștii români au început să își strângă rândurile în anul în care România va avea două rânduri de alegeri, cele locale și cele parlamentare.”Anul 2016 marchează aniversarea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române. Tot în acest an, românii vor aniversa 100 de ani de când Armata Regală Română a trecut Carpații pentru a dezrobi Transilvania și pentru a începe procesul de unificare a tuturor românilor, sub Coroana de Oțel. În acest context, liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au decis să facă un nou apel public la unitatea mișcării monarhiste din România și din Republica Moldova. Toți monarhiștii români și toate organizațiile care împărtășesc idealul restaurării monarhiei vor primi invitația de a participa la Congresul Extraordinar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, care va fi organizat ca un prolog a Zilei Naționale de 10 Mai, în perioada 8-9 mai, la Sinaia. Acest congres va avea loc sub semnul unității și va avea ca motto deviza Seniorului Corneliu Coposu: ”Negociem orice, dar nu principii”. În mod special, la acest congres vor fi invitate atât personalitățile care au luat decizia de a se retrage momentan din activitățile Alianței, cât și cluburile monarhiste și celelalte organizații care slujesc Coroana”, menționează reprezentanții ANRM, în cadrul unui comunicat de presă.

În vederea bunei organizări a Congresului și cu misiunea unor gesturi concrete de apropiere de celelalte organizații monarhiste, membrii Comitetului Director al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, întruniți în ședința condusă de Alexandru Surcel, au decis numirea unei conduceri interimare. Ședința Comitetului Director a avut loc în prezența unui mare număr de invitați și de reprezentanți ai organizațiilor din București, Cluj, Alba, Prahova, Mureș, Sălaj, Maramureș, Constanța, Dolj, Suceava, Iași, Dâmbovița, Neamț, Mehedinți, ai organizației de tineret și ai Consiliului de Etică. Deși nu au putut participa la această ședință, și-au exprimat în continuare susținerea față de proiectele și deciziile ANRM reprezentanții județelor Giurgiu, Brașov, Vrancea, Argeș, Ilfov și Bacău. Astfel, până în luna mai, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei va fi condusă de copreședinții Cătălin Șerban (București) și Valentin Lungu (Cluj). Nici unul dintre aceștia nu va candida pentru o funcție de copreședinte sau de președinte la Congres. Cei doi copreședinți vor fi secondați de noul secretar general interimar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Dan Nicodim.

”Unitatea noastră este imperativ necesară. Ea trebuie construită sub semnul fidelității de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și față de membrii Familiei Regale”, a declarat Cătălin Șerban.

”Am acceptat să girez temporar funcția de copreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei cu scopul de a relua demersurile care vizează reconcilierea tuturor curentelor din mișcarea monarhistă. Adresez o invitație stăruitoare, în acest sens, cluburilor monarhiste, celorlalte asociații care vizează restaurarea monarhiei, precum și colegilor noștri din ANRM, care au făcut deocamdată un pas înapoi și cărora le sunt recunoscător pentru munca depusă până acum. Îi așteptăm pe toți la Congresul de unificare de la Sinaia. Vreau să le adresez colegilor noștri cuvintele cu care episcopii polonezi, din rândul cărora făcea parte Sfântul Papă Ioan-Paul al II-lea, au deschis scrisoarea de reconciliere adresată episcopilor germani: Cerem și oferim iertare. Și noi cerem și oferim iertare colegilor noștri”, a declarat Valentin Lungu.

De asemenea, Comitetul Director a decis ca Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei să manifeste deschidere maximă față de românii de dincolo de granițele țării, care vor fi invitați să se alăture idealului revenirii la tradițiile regalității române.
În plus, liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au reiterat decizia neimplicării în disputele politice. ANRM nu va susține nici o formațiune politică. În schimb, va propune tuturor actorilor politici din România și din Republica Moldova susținerea unui pact pentru bună guvernare. Acesta va cuprinde criteriile respectării statului de drept, a independenței Justiției, a libertății de conștiință și a libertății presei, integritatea politicienilor și accesul nediscriminatoriu la serviciile publice precum Educația și Sănătatea, precum și dreptul la un mediu sănătos.

Related posts

Leave a Comment