UBB va reintroduce examenele de admitere la facultate

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj va reintroduce examenele de admitere la facultate. Anunțul a fost făcut de rectorul Ioan-Aurel Pop.El a spus că optează pentru reintroducerea examenelor de admitere la toate facultățile, pentru că UBB, în calitate de universitate de cercetare avansată, trebuie să își poată selecta studenții din elita tinerilor. Cei care vor pica aceste examene au posibilitatea să opteze pentru studii la universități din categoriile B și C, a declarat Ioan-Aurel Pop.

Rectorul universității clujene a mai spus că, din cauza declinului demografic, numărul de studenți, masteranzi și doctoranzi ai UBB a scăzut, în ultimii ani, de la 55.000 la 44.000. Însă UBB continuă să fie una dintre cele mai căutate universități din România, datorită studiilor performante.

Reintroducerea examenelor de admitere va avea loc de anul viitor. În acest an, la admitere, va conta atât media generală la examenul de bacalaureat, cât și notele obținute la materiile care au legătură cu specializarea aleasă.

Related posts

Leave a Comment