UBB, din nou, prima dintre universitățile românești la nivel internațional

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca este, potrivit rankingului Leiden, prima dintre universitățile românești în acest top. Clasamentul Leiden a fost dat publicității în data de 8 iulie 2020 și este cel mai prestigios ranking european care clasifică universitățile internaționale după capacitatea de a genera cunoaștere prin cercetare științifică avansată, inclusiv în relație cu industria și societatea, exprimată în publicații științifice indexate în Web of Science.

În rankingul Leiden, UBB ocupă prima poziție în România și poziția 976 în topul celor 1.176 universități incluse în clasament, din totalul de aproximativ 30.000 de universități existente la nivel internațional.

„UBB ocupă podiumul în multe clasamente internaționale ale universităților, dar mă bucură în mod special prezența UBB în acest ranking riguros și obiectiv. În primul rând, acest ranking include doar universitățile care, dincolo de o potențială bună activitate de predare/învățare și/sau de relație cu societatea, pot genera cunoaștere avansată cu impact detectabil/semnificativ la nivel internațional; iar UBB este o universitate internațională care nu doar predă sau folosește cunoașterea generată de altii, ci este capabilă să producă cunoaștere inovativă, asigurând astfel țării avantaje competitive! În al doilea rând, acest ranking reconfirmă statutul  UBB de una dintre cele mai reprezentative  universități  de cercetare avansată din țară (în prezent probabil cea mai reprezentativă), statut cu care am fost anul acesta acceptați în rețeaua exclusivistă GUILD, a unora din cele mai reprezentative universități europene world-class”, a afirmat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, pe site-ul oficial de știri al universității (https://news.ubbcluj.ro/).

Acesta s-a arătat dezamăgit, totuși, de faptul că în topul care arată cel mai direct capacitatea de a genera cunoaștere care chiar contează internațional, cu potențial inovativ, s-au clasat doar două dintre instituțiile de învățământ superior din România – Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Politehnica din București (UPB).

Citește pe viacluj.tv și detalii în ceea ce privește analiza pe domenii a rankingului Leiden.

Related posts

Leave a Comment