Traian Băsescu este susţinut de PD-L în alegerile prezidenţiale


Colegiul Director al PDL a oficializat joi, în unanimitate, susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României, a consfinţit liderul PDL, Emil Boc, o realitate deja existentă prin fluturaşele electorale cu sigla PDL care au împânzit deja Bucureştiul.Preşedintele democrat-liberal a explicat că decizia partidului se bazează pe realizările interne şi externe obţinute de Băsescu în primul mandat de cinci ani la Cotroceni. Boc a mai arătat că va susţine demersurile de modernizare a statului enunţate şi de actualul preşedinte şi, care, mai mult ca sigur vor constitui principalele teme electorale în campania care va urma: reformarea Parlamentului, reforma în educaţie, Legea unică de salarizare şi Legea pensiilor. Cât priveşte posibilitatea unei lansări festive a candidaturii lui Băsescu, Boc a susţinut că partidul său nu are timp de “balonaşe” ca cei din opoziţie, fiind prea ocupat cu grija bunei guvernări.
“În luarea acestei decizii,PD-L a avut în vedere realizările din primul mandat ale preşedintelui care au vizat reforma statului şi modernizarea României”, a explicat Emil Boc, care a trecut în revistă evenimnetele notabile din ultimiii cinci ani: intrarea României în UE ca membru plin, impunerea referendumului pentru votul uninominal şi trecerea la acest sistem electoral, accesul la arhivele fostelor servicii de informaţii comuniste şi condamnarea fostului regim politic, la pachet cu implementarea cotei unice de impozitare, adoptarea şi aplicarea pensiei minime de 350 de lei.De asemenea, Emil Boc a remarcat proiectele europene susţinute şi promovate de către actualul preşedinte. “Fie că vorbim de Dunăre, Marea Neagră sau proiectul Nabuccco, au devenit realităţi prin impunerea lor la nivel european” a conchis liderul PDL.
Liderul PDL a exclus o lansare oficială şi festivă a candidaturii lui Băsescu după modelul Geoană, arătând că şeful statului şi-a făcut cunoscută deja în mod oficial candidatura la Cotroceni în rândul oamenilor. “Nu a fost confirmată nici o acţiune. Nu e timp de baloane şi balonaşe, sunt altă parte în Opoziţie. Avem treabă, trebuie să rezolvăm problemele ţării”, a susţinut Boc, intrat în pielea de premier, începând să enumere recentele măsuri social-electorale luate de Executivul pe care-l conduce.

Related posts

Leave a Comment