Teo şi Tanţa, în Parlament


Deputatul PDL Teo Trandafir a avut, miercuri, în plen, un schimb dur de replici cu liberalul Eugen Nicolăescu şi social-democratul Adrian Solomon, cel din urmă acuzând-o pe democrat-liberală că a angajat-o la cabinetul de parlamentar pe fosta sa colaboratoare din emisiunile TV, Tanţa.
Proaspăt aleasă deputat PD-L, fosta vedetă de televiziune Teo Trandafir a ajuns, miercuri, la tribună, să-i dea replica liberalului Eugen Nicolăescu, de a cărui remarcă s-a simţit lezată.
A avut însă parte de admonestările unui deputat PSD, care a ironizat-o şi pe ea, şi pe Tanţa, o fostă colaboratoare de emisiuni TV, devenită acum consilierul ei parlamentar.
Disputa a pornit pe fondul dezbaterilor asupra unei OUG emise de Guvernul Boc, privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Vice-liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a luat cuvântul, acuzând Guvernul că este “neserios” pentru că promovează înfiinţarea unei noi instituţii în contextul în care se vorbeşte despre restructurarea bugetară.
“Iniţial mi se părea că ar trebui să trecem sub tăcere acest proiect de lege să-l lăsăm să curgă, dar după tot ce se întâmplă în România în ultima vreme, după curbele de sacrificiu impuse cetăţenilor, după angajamentele teoretice ale preşedintelui şi ale Guvernului de restructurare instituţională, de reducere a numărului de agenţii guvernametale şi a personalului nejustificat, nu se mai poate pune problema de creştere a numărului de agenţii şi de sporirea numărului de funcţionari”, a comentat Nicolăescu.
Liberalul a continuat, întrebându-se dacă, la PDL, “una se spune şi alta se face” şi şi-a exprimat speranţa că deputatul Teo Trandafir îi va răspunde.
“Sărut-mâna, dna Trandafir. Poate dvs. o să-mi răspundeţi, sunt convins că sunteţi mai cinstită şi mai corectă decât mulţi dintre colegii dvs.”, a spus liberalul. El a opinat că Parlamentul ar trebui să “mai tragă o pălmuţă Guvernului, din când în când, să se trezească” şi a anunţat că PNL va vota împotriva proiectului, subliniind că “cetăţenia ca instituţie se poate realiza foarte bine acolo unde se face şi în prezent”.
“Dl Nicolăescu se pricepe şi la sănătate, şi la finanţe, la tot”, i-a replicat Trandafir. Democrat-liberala s-a arătat convinsă că există motive “foarte serioase” pentru înfiinţarea acestei Autorităţi. “Am asistat la discuţii extrem de dure între membrii PDL, care nu-şi doresc deloc creşterea cheltuielilor bugetare. Vă asigur că nu-şi doresc”, a spus Teo Trandafir.
Liberalul a revenit la tribună, cerându-şi scuze, în mod ironic, pentru că a afirmat că Trandafir este “cinstită şi corectă”. “Vă cer scuze, sunteţi la fel ca toţi parlamentarii PDL”, a spus Nicolăescu.
În dezbatere a intervenit şi deputatul PSD Adrian Solomon, care i-a acuzat pe democrat-liberali că “sunt foarte atenţi” cu cheltuielile bugetare, în sensul că “sunt atenţi să bage bani în buzunarul propriu”.
“Aici nu e nici ProTV, nici Antena 1, sau pe unde a lucrat dna Teo Trandafir. Pentru că mă uit în sală şi n-o văd pe Tanţa”, a remarcat social-democratul.
“Mă aşteptam la un ton un picuţ mai elevat al discuţiilor. Dacă simţiţi nevoia organică s-o vedeţi pe Tanţa, o s-o invit aici. Mi se pare un pic de lipsă de respect faţă de un coleg”, a replicat deputatul PDL.
“Nu cred că dna Teo Trandafir, sau Teo Show, are calitatea să facă judecăţi de valoare cu privire la alţi parlamentari decât cei din grupul său. Ziceam că n-o văd pe Tanţa prin sală, pentru că ştiam că doamna producător este angajată la cabinetul său de parlamentar”, a continuat acuzaţiile Solomon.
În dispută a intervenit liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, care s-a declarat “uimit” de tonul colegilor din opoziţie şi a cerut PSD să-şi ceară scuze pentru jignirile aduse colegei sale. În final, preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a oprit disputa, anunţând începerea dezbaterii pe fond asupra articolelor ordonanţei.

Related posts

Leave a Comment