Tempestini aduce locul 5 pentru România în Campionatul European de Raliuri (ERC)

Simone Tempestini a făcut pereche în Italia cu prietenul şi colegul său din echipa Napoca Rally Academy, Sergiu-Sebastian Itu.

Deşi în calendarul internaţional al sezonului 2017 nu mizase şi pe ERC (Campionatul European de Raliuri), campionul Junior WRC 2016, Simone Tempestini, a luat startul la Rally di Roma Capitale, unde a reuşit o performanţă foarte bună, terminând cursa pe locul 5 în ierarhia generală finală.

Simone Tempestini, dublul Campion Naţional de raliuri al României şi câştigătorul Junior WRC 2016 s-a concentrat în ultimii ani pe participarea în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), cea mai importantă competiţie de acest gen. Totuşi, atunci când programul i-a permis-o, el a luat startul şi în concursuri ce fac parte din alte serii internaţionale, precum FIA European Rally Championship (ERC) sau Tour European Rally (TER).

În weekend-ul ce s-a încheiat, Simone a dus Citroen-ul DS3 R5 la startul Rally di Roma Capitale, a 7-a etapă din Campionatul European. A fost o etapă specială pentru toţi participanţii, în care tehnologia auto de ultimă oră a întâlnit parte din istoria impresionantă a Imperiului Roman. Echipajele au defilat flancate de poliţie prin unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, iar prezentarea oficială a avut cu adevărat un aer festiv.

Fără a avea un obiectiv precis, Simone a urmărit să facă un test cu un nou navigator dar şi o ultimă sesiune serioasă de antrenament înaintea următoarei etape WRC la care va lua startul – RallyRACC Catalunya (Spania, 5-8 octombrie).

În „Cetatea Eternă”, Simo l-a avut în dreapta sa pe tânărul Sergiu-Sebastian Itu. Este, de fapt, o revenire a celor doi în acest format, ei conlucrând ca şi echipaj în sezoanele 2012 şi 2013, atunci când ambii erau abia la începuturile carierelor în raliuri.

Aceştia au reuşit să facă o cursă foarte bună, în care cea mai mare mulţumire a pilotului din Cluj-Napoca a fost că nu a mai întâmpinat dificultăţi de ordin tehnic, aşa cum s-a întâmplat de prea multe ori în sezonul în curs. Doar setup-ul maşinii a mai dat ceva bătăi de cap, mai ales că au fost condiţii meteorologice schimbătoare, care făceau ca diferitele reglaje de fineţe să fie făcute cu riscul de a se dovedi doar parţial eficiente. La final, cei doi s-au clasat pe locul 5 în clasamentul general al concursului care a adus pentru prima dată Campionatul European de raliuri în capitala Italiei.

„A fost un raliu cu probe foarte tehnice, cu multe schimbări de ritm şi a fost destul de dificil să găsim cadenţa potrivită. Sunt mulţumit de rezultat şi sper să am ocazia să mai particip, pentru că a fost o atmosferă foarte frumoasă la Roma. Totodată a fost un test bun pentru raliul ce urmează, în Spania. Am avut nevoie de o mică perioadă de acomodare cu Sergiu, pentru că amândoi am evoluat de când am mers împreună, dar am reuşit să ne înţelegem bine până la finalul etapei”, a declarat Simone Tempestini, după terminarea Rally di Roma Capitale 2017.

Pentru Sergiu Itu a fost o provocare interesantă, revenind la o competiţie de cel mai înalt nivel în dreapta prietenului său. Chiar dacă a avut nevoie să se adapteze, şi-a intrat repede în ritm şi până la finalul etapei s-a bucurat de fiecare kilometru de probă specială. Sergiu şi Simone au mai participat împreună în ERC în sezonul 2013.

„Mă bucur că am revenit lângă Simo, mă bucur că am avut ocazia să mă întorc în Campionatul European după o pauză de doi ani! A fost o provocare pentru mine să mă adaptez la nivelul la care a ajuns el şi sper că am reuşit. Raliul a fost constituit din probe foarte grele, iar vremea a pus şi ea probleme, dar una peste alta a fost o etapă reuşită. Pe final lucrurile s-au legat, iar noi doi ne-am înţeles din ce în ce mai bine. Sunt mulţumit de modul în care a decurs acest weekend”, a concluzionat Sergiu Sebastian Itu.

Rezultatul obţinut de cei doi români este cu atât mai important cu cât Simo a pilotat singurul automobil de construcţie franţuzească ce a reuşit să se clasifice în top 10, unde au mai punctat cinci Skoda Fabia R5 şi patru Ford Fiesta R5. Învingător în Rally di Roma Capitale a fost pilotul francez Bryan Bouffier, care s-a impus cu doar 3 zecimi de secundă în faţa polonezului Kajetan Kajetanowicz.


Related posts

Leave a Comment