Dezastrul de la Pata Rât aduce plângeri penale

Dezastrul ecologic de la groapa de gunoi a Clujului, Pata Rât, se transformă dintr-o dispută politică între PNL şi coaliţia PSD-ALDE într-un război penal. Preşeidntele PNL al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat că va depune un denunţ penal împotriva ministrul ALDE al Mediului, Graţiela Gavrilescu. Motivul este acela că Alin Tişe a primit o nouă amendă pentru situaţia de la Pata Rât, deşi Consiliul Judeţean respectase termenele şi măsurile dispuse de Garda de Mediu.

”În legătură cu problemele de la Pata Rât, Consiliul Judeţean a luat urgent toate măsurile dispuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Unele măsuri au fost imediate iar altele, stabilite cu termene, precum 2 octombrie 2017, sunt în implementare.

 

Problemele de la Pata Rât există de 70 de ani, iar acum Consiliul Judeţean Cluj încearcă să închidă definitiv şi să ecologizeze această rampă.

Mai mult, Garda Naţională de Mediu a efectuat un control în data de 31.08.2017 când a stabilit, de asemenea, măsuri de implementat (cu termen!!!) pe care Consiliul Judeţean Cluj le -a respectat întocmai.

Surpriza a fost că în data de 14.09.2017, Ministrul Mediului, incompetenta Graţiela Leocadia Gavrilescu, a instigat Garda de Mediu să anuleze termenele şi măsurile propuse de această instituţie şi să aplice în mod abuziv alte sancţiuni.

 

Asta, în loc să se implice activ în rezolvarea problemei care este a României, nu doar a Clujului. Asta, în condiţiile în care, în ţară, există rampe neconforme în procedură de infrigement şi ministrul incompetent nu e preocupat de ele.

 

Rampa de la Pata Rât este 90 % închisă şi spre finalizare.

 

Abuzul făcut de incompetenta ministră care a instigat şi a făcut presiuni asupra comisarilor Gărzii de Mediu (ameninţându-i cu destituirea) nu poate rămâne fără consecinţe.

 

Consiliul Judeţean Cluj va formula plângere penală împotriva Ministrului Mediului şi a comisarilor Gărzii de Mediu”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Până la publicarea acestei ştiri, Ministerul Mediului nu a avut nici o reacţie oficială.

Related posts

Leave a Comment