‘Step on it!’ Dispozitiv inteligent pentru locurile în care autoturismele nu au acces

‘Step on it!’ Dispozitiv inteligent pentru locurile în care autoturismele nu au acces, inovat?ie a angajatilor Ford menite să îmbunătătească mobilitatea.

Carr-E – dezvoltată de Kilian Vas, un inginer de sisteme Ford din Koln, Germania – a fost printre cele 633 de propuneri pentru solutii de mobilitate personală create de angajatii Ford ca parte a “Concursului de Mobilitate Last Mile” pentru a dezvolta dispozitive electrice de asistentă personală care vor îmbunătăti transportul în zone în care vehiculele nu sunt permise sau nu sunt practice ti care-i ajută pe oameni să ajungă la destinatia finală.

Carr-E poate transporta persoane sau obiecte de până la 120 kg, are o autonomie de 22 kilometri si o viteză maximă de 18 km/oră. Solutia de transport inovatoare este printre finalistii concursului de inventii împreună cu TriCiti – o tricicletă electrică rabatabilă care poate fi usor adaptată într-un cărucior de cumpărături sau intr- un vehicul pentru golf; ;i conceptul eChair – un scaun cu rotile electric care poate fi încărcat autonom într-un vehicul.

„A trebuit să reinventăm roata, să identificăm noi abordări privind mobilitatea”, a declarat Vas. „Când am dezvoltat Carr-E, am fost inspirat de implicarea Ford si extinderea implicării companiei Ford dincolo de zona auto, respectiv în proiecte de mobilitate, dar sunt constient si de cât de rapid se dezvoltă orasele si de faptul că transportul în zonele urbane va deveni din ce în ce mai complicat. Am vrut să creez un dispozitiv care face ca naveta să fie mai usoară si mai distractivă”

Vas a colaborat cu colegul Daniel Hari si managerul său Dr. Uwe Wagner si a lucrat cu designeri Ford Europa si specialistii în prototipuri de la RWTH Aachen University pentru a crea Carr-E. Dispozitivul cu patru roti este menit să complementeze utilizarea unui vehicul si a-i sprijini pe navetisti în ultima parte a călătoriei lor, între locul de parcare si destinatie.

Carr-E poate fi folosit ?i pentru a transporta obiecte grele. Utilizatorii pur si simplu plasează obiectul pe dispozitiv si acesta va urma un transmitător electronic pe care îl au în posesie.

TriCiti, dezvoltat de James Neugebauer, Torsten Gerhardt si Robert Spahl – angaja?i în cadrul Diviziei de Design Vehicule, Ford Europa este proiectat să transporte atât persoane cât si obiecte. Solutia de transport rabatabilă poate fi adaptată să transporte cumpărături sau obiecte precum genti de golf si poate fi usor luată în transportul public sau depozitată într-un vehicul. TriCiti are o autonomie de 30 de kilometri si o viteză maximă de 20 km/oră.

eChair este dezvoltat de Gunther Cuypers, Robin Celis ?i David Longin – ingineri la Centrul de Testare Ford de la Lommel, Belgia si este menit să ofere o mai mare independen?ă persoanelor cu mobilitate redusă.

„Inovatia si gândirea diferită se află la fel de mult în centrul proceselor mentale ale inginerilor nostri ca atunci când Henry Ford a început să transforme felul în care ne deplasăm” a declarat Walter Pijls, supervizor, Managementul Inovatiei pentru Mobilitate, Ford Europa. „Dispozitivele de asistentă personală îi pot ajuta pe oameni să acopere rapid si usor kilometrii finali ai călătoriei lor si să transporte obiecte grele pe care nu ar putea să le care.”

Se estimează că numărul inovatiilor Ford va atinge cote record în companie în 2016, depăsind recordul de anul trecut de peste 6.000. Numărul angajatilor Ford care creează inventii a atins cote record de la începutul anului 2015, astfel că peste 3.500 de angajati au prezentat si depus inventii pentru prima dată.

Related posts

Leave a Comment